Căpșuni speciali

Zic asa, ca-s speciali, fiindca am citit ca daca plantezi capsunii primavara nu fructifica in acel an, asa ca musai sa-i plantezi toamna.

Ai mei, ati vazut ca aveam cateva fire din toamna trecuta si i-am inconjurat cu peturi pline ochi cu apa ca sa le mentina caldura pe timp de noapte, in lunile de primavara-vara mai reci. Tot atunci am mai plantat, adica in primavara, cativa capsuni, i-am mutat din alte locuri sa fie stratul plin. Apoi au inceput sa faca stoloni in dreptunghiul delimitat de peturi, au fructificat mult de  si s-au intins peste „granita” asa incat acum am capsuni printre rosii, de la stolonii formati in timpul verii asteia.

DSCN1650Sratul initial este in lungul cutiei, nu prea se mai vad peturile.

DSCN1648Astia sunt stoloni iesiti afara din perimetrul initial, se vede petul de langa rosie si stolonii cu fructe.

DSCN1641Aici stolonii iesiti afara din perimetrul delimitat de peturi au ajuns pana la 2 metri  printre rosiile black crim. Stratul initial cu capsuni este dincolo de piciorul meu drept.

DSCN1652Aici se vede stratul de capsuni intre peturi si eu stau in afara stratului avand in fata stolonii din vara asta care-s plini de flori si fructe.

DSCN1649Aici se vad stolonii de anul asta printre rosii si plini de fructe. Petul care apare in partea stanga a pozei este marginea perimetrului initial plantat cu capsuni.

DSCN1646Dar poza asta este elocventa, stolonul face radacini prin paiele de la mulciul rosiilor si inca nu a inradacinat complet si face fructe.

DSCN9275Asa arata stratul cu capsuni in 29 aprilie.

Deci, am capsuni speciali, ori nu?  😆

Am scris acest articol pentru Paradisul Verde .

12 Responses to Căpșuni speciali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.