17 martie 2020

Suntem in plina criza virusologica, virusul Covid – 19 sau coronavirusul circula pe mapamond. Romania este de ieri in stare de urgenta.

Lumea, asa cum o stim, cu supertehnologia pana in buricul bebelusilor, cu masini la fiecare membru al familiei, cu zboruri catre si din locuri exotice de vacanta, de turism, de placere, cu restaurantele pline ochi la cina si cu cluburile de noapte unde se descarca stresul acumulat din toate celelalte, cu hoteluri unde poposesc bogatii ca sa scape de stresul de acasa, acasa unde pentru altii este splendid, cu toate astea mai putin internetul – caci toate, daca se poate, se muta on-line – deci, zic ca lumea asa cum o stim nu o sa continue. Cel putin o perioada.

Tehnologia, se stie, are partile ei bune si rele. Exemplu cel mai elocvent este reactia nucleara de fisiune a uraniului care daca este controlata intr-un reactor nuclear produce multa energie iar daca este reactie in lant se multiplica aproape instantaneu si da explozie. Ei, bine, omenirea a incercat ambele variante cu pagube umane uriase in august 1945, bombele din Hiroshima si Nagasaki.

Desi se stie, uite ca in celelalte descoperiri si realizari tehnologice nu se tine seama de partea aceea care produce dezastru. De exemplu, generatia a cincia de telefonie mobila, 5G cum se cunoaste, are si efecte mari negative, insa lumea nu vrea sa le recunoasca, inca.

Acum, in plina criza mondiala de coronavirus se pune problema pierderii profitului de catre marile companii care, ca orice, musai sa incetineasca, musai sa inteleaga ca ce-au castigat in ultimii cinci ani vor pierde in urmatorii doi. Dar nu vor intelege, vor face orice ca sa nu fie pe pierdere. Doar oamenii simpli care-si asigura existenta vanzand cate ceva din produsele lor, doar aceia au inteles ca daca nu lasa la pret, raman cu marfa perisabila , asa incat ei vor fi primii care ieftinesc produsele lor.

Se moare de acest virus, se transmite foarte repede prin oameni care se misca mereu. Acum se sta acasa. Unii lucreaza de acasa, dar sper ca inca nu se pot sapa santuri de pe computer, nu se poate ridica o schela si zidi o casa de pe computer, nu se poate face mancare de pe computer si nici doctorii nu pot sta acasa si sa se ocupe de pacienti de pe computer. Asa ca se circula si virusul circula si se transmite cu toate masurile de izolare, departare, stat in casa etc luate.

17 martie 2020. Noi suntem bine, noi, oricum stateam acasa de cand ne-am facut casa fiindca ne place acasa. Mai iesim la cumparaturi caci la 10 pisici +_ 1 sau 2 se termina repede mancarea. Avem treaba, am semanat si sapam gradina sa introducem gunoiul sub brazda, rasadurile sunt in fereastra cu geamul deschis ca-i soare, la noi totul pare normal, deocamdata, nu simtim nicio restrictie.

DOAMNE AJUTA PE TOATA LUMEA!

2 Responses to 17 martie 2020