Am cules menta

* am cules menta caci era pe afara, pe  langa gard,  langa carare si, cum a plouat atata, a inceput sa se urateasca frunzele de  jos. sper sa creasca alta noua si cruda.

* am gasit o reteta de sirop de menta cu 300 g de menta cruda si cred ca o s-o fac, dar este  un  sirop fiert cam doua ore. nu-i bai.

* trebuie sa seman si rucola, din nou, caci pe cea semanata in ladita am tot tuns-o. ne place in salate, ne place gustul ei aseamanator cu leurda, deci voi semana undeva, vad eu unde  la  soare trebuie.

*  am cules visine si cirese pe  ploaie caci se sparg ciresele, se strica si visinele, deci nu vreau sa le pierd, asa ca am facut compot : 11 borcane(mici) cu visine si 10 (mari)  cu cirese .

* azi am stropit si rosiile cu ridomil, dar dupa o ora a plouat. voi stropi inca o data cu altceva, fiindca ardeii se ofilesc, deci au fuzarioza,  ii stropesc cu topsin.

Reteta sirop de menta:  

-300 g menta cruda

-1,5 kg zahar

– 2 litri apa  ( eu as  pune 1,5 l, cat zahar )

– 2 linguri miere de albine

Se opareste menta curata, spalata in 10 ape,  ca sa nu ramana particule de pamant prin incretitete-i  frunze,  in apa care fierbe cam 10 minute,  dupa care se scoate, se  strecoara prin tifon  zeama si se adauga zaharul. Se fierbe pana se face sirop,  adica pana se leaga. Mierea se  adauga inainte cu jumatate de ora de sfarsit, deci cam dupa 1,5 ore de fiert siropul.

Se toarna fierbinte in sticle, se capaceste   si se da la perna pana se raceste. Se bea cu apa  minerala sau cu sifon. Fiind zaharul fiert e bun si pentru  colite.

Ce sa mai  fac din menta? Ceva fara zahar, stiti?

14 Responses to Am cules menta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.