Vinete de cules

Sunt trei  saptamani de cand au iesit vinetele din floare si nu am cules inca.Destul de rau,fiindca era cazul sa le fi cules pe primele,dar sunt mici si tot asteptam sa mai creasca.Sunt si cate 4 vinete la un fir si primele,cele mai batrane,incep sa se intareasca si sa-si schimbe culoarea,adica se decoloreaza in albastru-indigo deschis si acesta este un semn ca trebuie luate,ca deja sunt in faza ca le cresc semintele si pulpa nu mai este asa de cruda si buna.

Eu le palpez inainte de a le culege si daca sunt moi,adica asa ca un burete si mici atunci le mai pot lasa,dar daca sunt moi si mari atunci sunt excelente si le iau.Daca sunt foarte tari la pipait…ei bine,atunci sunt deja trecute,adica le mai luam dar nu-s grozave fiindca au seminte mari si pulpa putina.

Vinetele nu se culeg coapte,decat cele pe care le lasi de samanta,deci cand culegem nu trebuie sa fie coapte cum nici ardeiul nu este copt,decat daca este rosu.

Asta este cu vinetele.Si cand cumpar tot asa le incerc,sa fie ca buretele,chiar daca sunt foarte mari(acum imi dau seama ca cele de cumparat care sunt foarte mari sunt stimulate cu azot sau foliar sau nu stiu cu ce) si moi la piapait au pulpa cruda si e bine sa le cumparam.

S6302376 PATRU VINETE LA FIR

S6302378 MULTE PE FIR

S6302400 DE CULES CA-I BATRANA

S6302401 DECOLORATAAceasta decolorata este chiar mica ,dar este si tare asa ca o iau si va arat cand o voi taia,ca nu o coc.

S6302402 MARESunt stropite de la plaoie ca-s aproape de pamantul proaspat afanat,le sapasem de curand.

Nu-s asa cum ma steptam,deoarece am cumparat seminte de caliatte,ati vazut si voi ca rasadul a fost frumos,m-am asteptat sa fie ca-n poza de pe plic.Am cumparat si 3 soiuri,iar astea sunt pana corbului.Cele Black Beauty sunt scurte si grase si au un gol acolo unde-a fost floarea,dar au aparut mai tarziu asa ca cea mai mare este aceasta de jos

S6302398 black beauty

Per total ar trebui sa fiu multumita,caci,din avion,arata foarte bine vinetele mele

S6302379 VINETE DIN AVIONS6302380 FRUNZE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.