Asa pastrez eu cimbrul verde pentru iarna

S6302020 cimbruAm smuls cimbrul crescut prin capsunil-am spalat la partea inferioara(dupa ce i-am taiat radacinile) de pamant si dupa cateva ore s-a svantat.Apoi am cules frunzele de pe crengi si varfurile sunt bune cu tot,ca tija la varf nu-i lemnoasa si asa arata cules.

Apoi l-am indesat in pungulite mici,in fiecare punga a intrat cam de vreo 5 mancari,am scos aerul prin presare si am inchis sina pungii.Daca este uscat,nu ofilit,doar sa nu aiba apa pe frunze atunci cand il voi scoate sa-l folosesc va fi ca si proaspat,nu se lipeste,nu se macereaza,ramane intact…asa cum l-am pus.Iau cat imi trebuie,repede,repede si inchid repede si pun punga la loc in congelator.

S6302022 la congelatorAsa am pus si mararul verde,ca acum gata..s-a trecut mararul,trebuie sa seman altul…asa pun si frunze de patrunjel ,la toamna si busuioc,insa pana acum am taiat frunzele asa cum le tai pentru mancare.Pe astea le voi taia cand le folosesc.

Nu conserv nimic in borcane cu sare,nu avem liber la sare,in primul rand si apoi nici nu-mi place gustul ramas dupa desarare.Nu-i sanatos.

Doar tarhonul il pun in borcan cu otet deasupra…

10 Responses to Asa pastrez eu cimbrul verde pentru iarna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.