Plouă torențial nopțile

Si pare sa nu se mai opreasca vremea asta exagerat de umeda.

* Am si rosii pitice (plantele) unguresti despre care stiu ca nu se copilesc, devreme ce ele nu formeaza inflorescente pe verticala, le lasam puii laterali sa creasca si sa fructifice, deci nu le copilesc si nici araci nu le pun, deocamdata, fiindca sper sa se faca tufe si daca va fi nevoie, daca se dezcentreaza din greutatea fructelor atunci le voi sprijini cu niste bete scurte implantate alaturi de ele.

* Rosiile de talie inalta au crescut mult (daca ploua incontinuu…)  s-au ramificat, am lasat , la unele plante, doua varfuri , le-am legat de nu mai stiu cate ori (ultima data dupa ce am facut pozele ), am inceput sa rup frunzele de jos care erau asezate direct pe mulci fiindca au nevoie de aerisire sub ele.

   

* A inceput si mazarea sa infloreasca mai bogat, probabil este alt soi decat cel  pe care l-am avut pana acum,in anii precedenti, asa caabia astept sa vad cum sunt pastaile si boabele.

* Am mulcit si castravetii, caci, desi este un soi care nu se maneaza usor,totusi am vrut sa-i protejez fiindca nu-i voi stropi nici pe ei, le voi pune la radacini macerat de urzica, fiindca acum am mult si fiind atat de imbibate toate in apa nu pot sa adaug la altele.

 *  Am plantat si niste craite (ferfeni) pe langa rosii  

* Ceapa cu morcovii  se simt bine impreuna – un rand de ceapa , un rand de morcovi ) si pe ici colo cate-o galbenea. Galbenelele rasar cu sutele,eu doar le smulg,  le arunc sau le replantez unde trebuie.

 

 *  Au inceput fragii sa se inroseasca

 

*  Capsunii nu sunt sufocati, am avut grija sa plantez langa ei plante scunde si asa o sa ajunga soarele si la ei, fiindca sunt pe langa gard, de jur-imprejur.

* mie imi place poza asta 

Morcovilor din ceapa, chiar nu le-am facut nimic, nu-i raresc decat cand ii folosesc.

 Acum vreau sa spun cat muncesc in gradina si ce muncesc: dimineata (cand nu era prea moale de la ploi ) smulg buruiana mare (gunoiul pe care l-am cumparat anul trecut avea multa buruiana cu samanta ), leg rosiile, copilesc rosiile, culeg spanac, salata, marar, ceapa (eu nu „stric” ceapa de arpagic si nu o consumam acum, ci ceapa crescuta,  plantata in primavara care face floare, inainte de a face floare ). Este foarte usor sa ai asa o gradina mica ca a noastra si sa nu stropesti plantele (mie imi lua mult timp stropitul, multi nervi se consumau atunci ).

Inca nu am plantat vinetele fiindca este prea moale pentru sapat cu harletul parcela  aceea, dar le dau macerat de urzici acolo in pahare si cresc. Vreau sa experimentez si eu copilitul vinetelor, doar la cateva fire , ca sa compar rezultatele.

Ce pot eu sa va doresc, decat : VREME BUNA DE GRADINARIT! VREME BUNA DE PLIMBAT! VREME BUNA  DE ADMIRAT NATURA ! SI MULTA SANATATE!

60 Responses to Plouă torențial nopțile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.