Bulversarea anotimpurilor

Ca nimic nu mai   este ca odinioara este   stiut si o spune toata  lumea . Ne intoarcem la „odinioara”  prin aprovizionare si culinar, nu ne putem intoarce climateric.

M-am intors   la treiningul gros pe care- l  port iarna prin casa,  caci iar  sunt 20 de grade in casa si 10 afara,  plus ploaie rece si vant care m-au impiedicat sa ies in oras asa cum mi-am  planificat. Vezi, de aia nu-mi place  mie sa-mi fac planuri, spontaneitatea in actiunile  mele este nu numai imbucuratoare dar si utila.

Am zile in care nu pot sa fac nimic, dar absolut nimic,  schimb canale,  oscilez intre televizor si computer,  ies la cutia  postala (ca m-a  sunat) sa-mi adun avizele de facturare, ma uit si in gradina, la trandafirii infloriti care maine  vor fi fleasca  de  urati, zgribulesc  putin in  trepte sa vad cate floricele  s-au mai deschis la nemtisori si intru inapoi in barlog sa …hibernez.

Azi este una din acele zile. Daca nu aveam mancare gatita aveam ocupatie si ma …incalzeam.

A propos , am prins o emisiune despre produsele eco-bio-organice. Cica inseamna acelasi  lucru  ( ceea  ce credeam si eu)  insa denumirile sunt diferite de la un stat la altul si pe  continente ca sa innebuneasca  lumea. Stiu ca in America se  spune bio si in Australia se  spune organic, iar in Europa se spune eco.

Ce nu spune nimeni, ce nu am gasit sa citesc nicaieri este cum, in ce mod,  prin ce metode se obtin rosiile , ardeii, vinetele,  merele si toate celelalte fara tratarea lor impotriva bolilor si daunatorilor, caci fungii si daunatori sunt peste tot. Mai mult,  in Australia nici stropiri impotriva mustelor si a tantarilor nu se fac, deci cum se  poate sa ajunga la  maturitate aceste produse si frumoase si sanatoase fara a fi stropite cu ceva.

O sa-mi  spuneti ca sunt stropite cu produse bio,  pai…si alea cum sunt obtinute, daca-s bio? din altele bio? Si acelea altele…etc. etc?

Deci, mie trebuie neaparat sa-mi explice cineva cum se face o cultura bio dar cu intreg lantul pe care l-am invocat mai sus. Stie cineva?  Si nu, nu-mi dati linkurile acelea care spun bla-bla-bla despre pregatirea terenului 7 ani unde urmeaza o cultura bio caci asta stiu,  desi acum s-a redus perioada, azi au zis ca 2-3 ani.

Repet,  cum se face sa moara fungiile si puricii, paienjenii, moliile,viermii si toate insectele care ataca plantele? Cum se face  bio? Si  cum se obtin produsele acelea bio? Si unde este …inceputul? Sesizati lantul?Pana unde ne  ducem? Unde este zero metodei bio? Zau, spuneti-mi,  caci,  ma  stiti, nu  pot dormi pana nu rezolv o  problema de  fizica, daramite de  socio-biologie???!!!Si, pe frigul,  ploaia si mohoreala de  azi nu  pot iesi din aceasta problema.

25 Responses to Bulversarea anotimpurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.