Salata de fructe cu dovlecel(4)

Nu ma simt eu bine daca nu inventez ceva,daca nu incerc ce-mi trece prin cap.Si acum imi trece un dovlecel din acela mic,mic pe care o sa-l fac fasii subtiri,subtiri si-l amestec printre fructele de ieri in loc de grapefruit(ca-s amare) pun kiwi si banana iar dovlecelul fasiat sau sfasiat,vedem noi,in plus.Va spun dupa , cum este la gust, insa banuiesc ca nu-i schimba gustul,dovlecelul mi se pare ca nu are gustul lui ,n-are personalitate.Deci asa,sa trecem la treaba ca mi-este foame.Pana la ora asta am baut cafeluta de 300ml  ( 😉 ),un ceai de urzica rece si un ceai de amestec de ce-o fi pus in el sotul meu caci el este cu ceaiurile si eu profit  :D.

A..da,am si lucrat cate ceva ca fac ciorba,mancare,ma rog aerisit casa,udat florile,asteptat pensia,asteptat laptarul,maturat treptele si multe alte maruntisuri pe care le facem noi femeile si voi barbatii nu le luati in seama,va imaginati ca astea toate se fac de la sine.Important este ca nu ma plictisesc si asta-i bine.Ascult Glossa.Sau traiesc glossa.

Este grozav de buna.Sa spun ce-am pus in ea:

1/3 rodie

1   portocala

1   dovlecel

2   kiwi

1/2  banana foarte coapta(nu i9nnegrita)

2  mere

1/2  para

1 lingurita de miere

1/2 lamaie-pulpa si zeama

1  capac OTET DE MERE.

Da,am pus si otet de mere si este foarte gustoasa.Oricum nu am folosit in ultimul timp otet de mere asa ca o sa adaug zilnic in salata de fructe.

Dovlecelul .Nu stiu daca ati mancat vreodata dovlecel crud dar merita sa incercati daca inca nu ati incercat salata din timpul verii.Este bun.Ma voi uita sa vad ce contine  si revin.

Iata ce spun cei de la Dietetik despre dovlecei:

PROPRIETATILE DE BAZA

Dovleceii, asa cum spuneam, nu aduc un aport de minerale sau de vitamine iesit din comun, insa  asta nu trebuie sa ne impiedice in a-i aprecia. Astfel, 100 de grame de dovlecei contin 10% din aportul zilnic de mangan, 8% de vitamina C sau 5% de magneziu. Alte elemente necesare organismului, insa in cantitati mai mici, sunt: fibrele, vitamina A, potasiul, cuprul, acidul folic, vitamina K, fosforul, omega 3, calciul, zincul, vitamina B. Desi fitonutrientii din dovlecei nu sunt in numar prea mare, s-a constatat ca sucul natural obtinut din presarea acestei legume, chiar daca nu are un gust prea placut, are efect benefic in lupta impotriva cancerului. Barbatii pot incepe sa consume mai multi dovlecei, acestia fiind considerati anti-inflamatori importanti pentru prostata.Alte efecte benefice ale consumului regulat de dovlecei (4-5 portii pe saptamana, o portie avand cam 180 de grame): asigura protectie cardiovasculara, produc un efect general anti-inflamator, amelioreaza simptomele artritelor, amelioreaza afectiunile oculare.

Incepeti sa-i consumati cruzi,taiati fasii lungi si subtiri cu cutitul de curatit zarzavatul.In orice salata poate fi adaugat un dovlecel fie ca-i salata de legume fie ca-i salata de fructe.Azi am dovedit,adica mi-am dovedit ca-i buna combinatia si cu fructe. Se gasesc la Plus si luati pe alese din aceia care au coaja un verzui mai inchis,sa fie cruzi,inelastici si mici.Ce rost are sa-i faceti pane inghitind atat de mult ulei prajit descompus in substante toxice?Eu,de cand am descoperit faptul ca dovlecelul se poate consuma crud(nu stiam asta,am aflat de la Jamie Oliver) ei bine,de atunci ii consumam in salate.

foto:  culinar.ro

As vrea sa stiu pe cata lume am convins sa manance fructe in salate dupa 4 zile de cura…a mea,a noastra.Se pun si cei care deja obisnuiesc asta demulta vreme.

„Viitorul si trecutul
Sunt a filei doua fete,
Vede-n capat începutul
Cine stie sa le-nvete;
Tot ce-a fost ori o sa fie
In prezent le-avem pe toate,
Dar de-a lor zadarnicie
Te întreaba si socoate.”
MIHAIL  EMINESCU,15 IANUARIE 1850

foto:Constantin din Iasi.Multumesc.

http://elisagradinameadevis.wordpress.com/2009/01/15/luceafarulmihai-eminescu15-iunie-1850-15-ianuarie-1889/

31 Responses to Salata de fructe cu dovlecel(4)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.