Roșii uscate păstrate în ulei de măsline

Am repetat reteta din 2009 pe care mi-a dat-o Constantin si drept sa spun, m-a tinut pana acuma, mai am o jumatate de borcan si nu-s rele deloc rosiile alea.

DSCN5866 DSCN5867 DSCN5868

Sigur ca le-am aranjat pe randuri (pacat ca nu le-am pozat) un rand galbene, un rand kumato si altul rosii, taiate pe din doua si asezate ci sectiunea in sus. Au stat vreo doua ore la soare dupa care am vazut ca s-a evaporat lichidul de pe ele, s-a format o pelicula, le-am luat in casa si , la cuptor cu 130 de grade C le-am lasat cam 4 ore, pana seara tarziu cand am stins focul si tot cu usa deschisa la cuptor, le-am lasat noaptea. Dimineata urmatoare am aprins iarasi focul, au stat alte patru ore. De fapt apreciez aproximativ. Cele rosii fiind mai putin groase si fara pulpa s-au facut primele, apoi cele galbene, iar kumato care anul asta sunt carnoase tare, s-au uscat ultimele. Intre timp, ca sa nu se arda cele facute, le-am adunat intr-un capat al tavii unde  nu prea batea focul  dezlipindu-le  de hartie.

Apoi, dupa ce s-au racit, le-am asezat in straturi: rosii, usturoi taiat felii lungi, oregano uscat si busuioc uscat, alternand stratul de rosii cu celalalt, din condimente. Am pus uleiul de pe la jumatatea borcanului si am apasat apoi cu dosul linguritei sa se preseze, asa incat mi-au intrat multe intr-un borcan. In final trebuie sa fie ulei deasupra, pana aproape de capac, sa nu ramana aer intre rosii si se capseaza si se fierbe in bain marie 25 minute, apoi se lasa pe loc pana se racesc de tot.

DSCN5871Obs. Uleiul de masline nu rancezeste, am observat asta dupa ce un borcan deschis de multa vreme contine rosiile la fel de bune. Deci folosim ulei de masline la reteta asta.

16 Responses to Roșii uscate păstrate în ulei de măsline

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.