Cremosso, ori deloc

Cum vede ca-s fierti cartofii, cum aduce mixerul pe masa, nu care cumva sa-i zdrobesc cu furculita  :)))))))) Ca zdrobitorul de cartofi l-am folosit astavara la perele din butoi, pana au lasat zeama, apoi, cand sa cumpere altul, m-am opus cu vehementa: neeee, nu mai fac piureul cu zdrobitorul. Dar mai apoi fiindu-mi greu (nu stiu de ce ca e asa de simplu! ) sa aduc mixerul am folosit furculita si zgrabuntele au ramas. Asa ca sotul meu nu mai risca, ce-i sigur e sigur ca daca e pe masa, va functiona. Dar ce finete de piureeeee! N-ai vazut asa ceva, atat de bun! Incercati numai o data si n-o sa mai mancati piureul altfel.

Pun pe fundul castronului de la mixer untul, incalzesc la fierbinte laptele (o cana la 7-8 cartofi), iar cand cartofii sunt fierti destul de bine, nu” a la dente”, ii scot cu paleta de spuma si-i arunc direct in castron. Apoi iau manerul cu palete si fac miscarea aia de sus in jos si peste toata suprafata, ii zdrobesc, adica, intai cu paletele static, apoi ii dau viteza de mijloc si cand sunt mixati bine de tot, abia atunci adaug laptele, in etape.

Greseli: sa adaugi laptele rece, sa nu fie destul de fierti cartofii, sa adaugi laptele de la inceput, sa nu ai cartofi speciali de piure, adica din aceia albi/galbui, nicidecum rosii la coaja care-s cleiosi, sa stea cartofii fierti in apa un timp.

Mda, mi-am propus, nu numai sa nu mai vorbesc despre mancare, dar si sa  nu mai mananc ca pana acum. De maine incep salatele, vad eu din ce le fac, salata sa fie!

8 Responses to Cremosso, ori deloc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.