Kumato din ghiveci

Rosiile mele din gradina s-au dus, le-a  ars fie arsita,  fie mana,  fie focul bacterian, doar plantele, fructele inca stau pe vrejii uscati si, culmea, se coc. Unele mai si cresc,  care-s verzi. In schimb, rosia din ghiveci, de  langa casa este sanatoasa si am tratat-o la fel. O sa postez pozele una sub alta ca sa vedeti toata lungimea ei si incarcatura de gogonele coapte si verzi. Nu mai putem manca atatea rosii, daca ar  sta asa inca o luna n-ar fi rau.

 

 

 

 Varful nu-i pozat dar, interesant,  cand vine soarele  pe ea se  ofileste varful,  adica varfurile ca-s trei si dupa ce vine umbra isi revine. Ii dau 2 litri de apa pe zi, cel putin, caci sunt doua fire, de doua soiuri si ambelor le  merge destul de bine. Pana intr-o zi (am auzit ca la  Miercurea a cazut bruma). E stropita demult, tare demult, dar cum nu a plouat a ramas piatra vanata pe frunze si pe gogonele, dar asa s-a intamplat si in gradina si stropirea nu a mai ajutat cu nimic.

De fapt, cred ca eu am ales sa renunt, in 6 iulie, la fungicide si am inceput sa stropesc cu macerat de urzici, cam  o luna de zile,  pana cand am vazut ca nu are efectul scontat si atunci le-am stropit cu piatra vanata si la o zi cu captadin. Degeaba, era prea tarziu.  Dar nu ma plang,  avem rosii multe de tot, de  toate soirile  si sanatoase, asa ca nu o sa cumpar , fiindca se tin bine in camara. O sa le postez la recolta pe  anul acesta.

4 Responses to Kumato din ghiveci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.