Dovlecelul Patisson

Dintre toate soiurile pe care le-am semanat acesta,Patisson ,precum  si Zuchinni verde sunt cele  mai  productive.Azi am cules mai  multi si vreau sa-i pun la   murat fiindca nu mai stiu ce sa fac cu ei,deci ne-am cam saturat de pane,salate si ciuispait de dovlecel.

Nu stiu reteta,nu am gasit pe  net decat cum ca s-ar mura la fel ca si castravetii ceea ce este de bun simt si asa o sa fac si eu.Mai trebuie sa gasesc borcanul  potrivit caci unii sunt deja mari,insa daca-ti intra unghia usor in coaja atunci inca sunt cruzi,deci buni.Cand se ingroase coaja,la   orice soi de devlecel,e bine sa fie lasat sa se coaca si sa li se ia semintele fiindca pulpa imbatranita devine prea aspra.

pe fata

si pe  dos

Nu am facut inca mancare din florile barbatesti,dar o sa incerc o data dupa reteta lui Jamie.

si daca-i culegi stau mult in camara fara sa se usuce.

recunosc ca nu i-am spalat pe  fata si-s cam mozoliti,i-am luat de vreo 2 saptamani si ma tot uit la ei zicandu-mi ca or fi prea batrani.Intre timp am facut salate din altii mai cruzi.

Dar si   cei verzi …desi  sunt mari nu au seminte mari si ii pot face pane.Ii frig in ulei de  palmier si ii scot pe  hartie  absorbanta, asa ca-s destul de  seci,adica nu imbibati cu grasime.

Si fasole  este foarte multa,nici fasole nu mai  putem manca,deci o congelez ,insa azi am amanat culesul pe luni.

Aceasta este soiul cu bob negru si se face grasa si groasa si lunga daca are  ploi si a avut.Mai am soiul cu bob alb cu buricul negru ,pastaia alba-alba si lata,dar asta n-am cules-o inca sa se mai ingrase nitel. Asta de aici nu am stropit-o cu nimic,este sub nuc si ii merge foarte bine,doar un fir s-a ruginit,adica pastaile pe el,dar le-am aruncat,nu se lasa pe vrej ceva contaminat de vreo boala.

28 Responses to Dovlecelul Patisson

  1. Pingback: Basescu Traian, Forma Pamantului, sistemul solar si sansele noastre « Hai ca se poate!

  2. Pingback: Thomas Eakins (25 iulie 1844 – 25 iunie 1916), pictor realist american, fotograf, sculptor « my heart to your heart

  3. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Sunet de vacanță

  4. Pingback: Inocentul – XIV « Ioan Usca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.