O Duminică frumoasă

Soare si cald si in curte semiumbra.Marul incarcat cu  merele  lui de  vara sta cu crengile  pana la  pamant.Incep sa se inroseasca.Frunzele sunt sanatoase,nu cad galbene ca in alti ani,l-am stropit la timp cu tot ce trebuia.Acum mai ramane sa se coaca si sa fac otet de mere.

Otetul de mere,Doamneee,cat am avut si doar de 3  sau 4 ori ,de curand ,am inceput sa-mi limpezesc parul cu el.Pana acum foloseam balsam care-i unsuros.Imi ramanea si pe gat si spate, de la clatirea cu balsam ,un fel de grasime, nu-mi  placea,dar asa fac de ceva vreme,mai exact de cand m–am intors din America unde am vazut la nepoata mea.

Ei,bine,otetul de mere... AICI ESTE RETETA ce alt produs natural ar putea fi mai  bun pentru par?!Imi aplec capul in ligheanul in care am pus apa calda si 100 ml de otet de mere si stau cateva secunde cu tot  parul in solutie,il invartesc,fac miscari din gat,iau cu mana si arunc pe ceafa,pe  frunte,sa ajunga peste tot.Apoi storc parul si-l bag in prosop.

La final il usuc cu feonul stand aplecata cu parul peste frunte,care curge siroaie, de jur imprejurul capului si-l usuc.

In final este vaporos,moale,placut la atingere si simt ca este curat,aproape ca scartie ca farfuria pe care-ti aluneci un deget dupa  spalare. Si,cel mai important,nu s emai rupe,nu mai adun dupa  mine pumn de  par cum mi se intampla de  ceva vreme de credeam ca  o sa  chelesc.Deci,este incredibil,nu mi se mai rupe si nu-mi mai  cade parul si daca dupa balsam ramanea incurcat de ma chinuiam sa-l descalcesc pe  alocuri,acum este ca apa raului,fiecare molecula/fir,cu drumul  lui .

Da.Asa fac de cateva saptamani si sunt incantata de metoda si produs.De unde  pana acum trebuia sa-l bigudez,sa stau 10 ore cu bigudiurile pe cap acum dupa uscare este matasea naturala de culoarea dorita,straluceste in soare si il simt usor si  placut.Il adun in varful capului,fac o  bucla cu elastice colorate,tund bretonul pe frunte pana la jumatate si plec asa in oras.Si-mi place cum arat.O…ce  tanara ma simt!!!!

Mai incolo butoaiele cu apa de  ploaie sunt pline ochi,galetile la fel.Iau  peturile goale si le umplu,merg pe la toate florile care nu-s  sau n-au stat in ploaie si le ud.Petuniile sunt minunate,asa de  multe intr-un loc,in ferestre,in fata treptelor de la bucatarie catre curte,pe  stalp,pe sforile de  rufe,in gardul curtii cainilor,peste tot unde ma intorc numai flori.Leandrul sta sa plezneasca de frumusetea bobocilor.Ciresul l-am cules.13  borcane mari de compot si restulle-am mancat zilnic ,o vreme .O parte din visine culese mi-au dat 12 borcanele de  compot.Visinul este incarcat,inca.Voi face dulceata din ele dar si un strudel asa cum facea mama mea.Vad cat de  des este accesata pagina/postarea cu strudelul cu visine.Este cel mai gustos strudel,dupa parerea mea.

Tufa de zmeura,acea zmeura de langa gardul curtii cainilor este uriasa.Nu am mai legat-o ,adunat-o cu sarme ca altadata ca sa nu se maneze,am stropit-o   la  timp   impotriva manei,acum este incarcata de fructe.Este o zmeura speciala.Din fiecare fir ies ramuri laterale incarcate cu flori si fructe care apoi atarna.Boabele sunt mari,mai mari decat alunele,ceva ce n-am mai vazut la alt soi de zmeura.

Ridic ochii din computer si vad petuniile inalte de 70 cm si pline de flori,pe afara,iar inauntru cele doua craciunite,poinsetia,care inca sunt rosii dar acum incep sa creasca ramuri noi,frunze verzi.Le dau ingrasamant.

Scriu aceasta postare fiindca sunt atat de  bucuroasa,fiindca ploile par sa ne  lase in pace,natura se zvanta si totul arata ca-n Rai.Apoi ies pe balansoar,sau fac flotari si genuflexiuni,ma  misc,ma duc prin gradina sa nu  le fie urat plantelor fara mine,le iubesc pe  toate,iubesc viata si sunt multumita.Multumesc ,Doamne ,pentru tot ce mi-ai dat!

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Acum,la  ora 4 pm bate piatra  .Si cu ea ne obisnim si ne revenim.