Semanatul rosiilor

In ladita de lemn cu pamant amestecat cu gunoi de grajd,udat bine-bine ca sa tina umezeala pana cand rasar.Apoi am facut ravase nu prea adanci in care am pus ,presarand, semintele.Intentionat nu le-am aliniat ca sa fie mai rare plantele.

Semintele erau lipite intre ele,unele si le-am frecat intre degete sa nu ramana asa si sa rezulte plante cu radacinile incolacite.

Apoi am acoperit cu un strat subtire,doar cat sa acopere semintele si am apasat cu palma ca sa adere semintele la pamantul umed de sub ele.Apoi  am acoperit cu foi de promo de la plus si stau sub calorifer.In imagini este asa:

Asa mi-am insemnat soiurile,cele 5,fiindca nu aveam stegulete facute si am gasit alta metoda.Oricum,eu le cunosc dupa frunze, soiurile,nu le mai confund cand le plantez in gradina.Fiecare soi este altfel si ca planta si ca frunze si ca fruct(forma,culoare,marime).

Cu cat caldura la care le vom tine cat germineaza este mai mare cu atat vor rasari mai repede,insa dupa 3-4 zile trebuie sa ne uitam sa nu fi inceput sa rasara si sa  fie la intuneric.Deci,imediat cand incep sa para le scoatem pe pervazul ferestrei sau pe un suport langa ferestra,adica la lumina si caldura nu prea mare,in jur de 20 de grade.

Cand le vom scoate la lumina le vom stropi cu PREVICUR sau cu MERPAN impotriva CADERII PLANTUTELOR.Sau cu alt fungicid cu care este bine sa udam deja pamantul de la inceput.Eu nu am avut preparat .Facem cruce si zicem Doamne-ajuta!

5 Responses to Semanatul rosiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.