Răsaduri răsărite

UpDate:

CU DEDICATIE PENTRU SCRIITORUL IOAN USCA-VANIA. Rasadurile dedicate,fireste…

ardeii.doar o jumatate de rand unde scrie A.BUN nu a rasarit.Poate ca de bun ce este este si pretentios.Habar n-am de care este doar ca am mancat ,mi-a placut si i-am luat semintele.Erau coapte,da.

Cand am deschis fereastra,cam 2 ore la pranz, am inchis caloriferul si era destul de cald.La noapte nu mai deschid caloriferul caci noaptea ,daca este cald si umed, plantele cresc lungindu-se si nu e bine.

Deci,ca sa avem un rasad de calitate trebuie ca ziua, cand este soare, sa fie peste 20 de grade Celsius iar cand este nor sa oprim caldura sa fie sub 20 de grade adica intre 18 si 20.

Noapte fiind intuneric este bine sa fie mai rece de atat,chiar si 17-16 grade,insa nu e bine sa le mutam ci sa variem noi temperatira prin deschiderea geamului si reglarea caloriferului.

Da,petuniile astea sunt atat de dese ca parca cer sa fie tunse,ca iarba de gazon.Am pus si eu sa fiu sigura ca rasare ceva,erau seminte adunate de mine asta vara-toamna,insa o sa le raresc luandu-le pe portiuni cu pamant cu tot si mutandu-le in alt ghiveci tot cu pamant,ca daca le las asa de dese se pot deteriora,cresc subtiri si lungi si neviguroase.La fel si Creasta de cocos a iesit enorm de des si Lobelia la fel.

Acum panselute.Sunt semanate in 3 etape

A stea-s de prin ianuarie,credeam ca le pierd,erau numai zile inchise fara soare si se lungeau spre lumina.Au crescut totusi si in frunze ,acum sunt bine.

A doua serie sunt frumos dezvoltate

Le-am si scurmat pamantul cu un betigas.Iar a treia serie sunt cele cumparate la plic

Au rasarit si Impatiens si Lobelia.

Astea-s vinetele albe si rotunde,singurele vinete pe care le mai cultiv.

12 Responses to Răsaduri răsărite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.