Lucrari la rosii

UpDate:Azi,11 IUNIE am stropit rosiile ,vinetele si dovleceii cu RIDOMIL.Trebuia si castravetii dar s-a terminat solutia.

Seara am sapat capsunii tineri,ca infloresc si fac stoloni si apoi nu mai intru prin ei,decat sa mai iau salata capatana.Tot acolo pe langa gard este si varza si mai sunt ardei dar si salata,Am gasit o gramada de melci de toate varstele care mi-au franjurat frunzele de la baza verzelor.Ce bine-mi pare ca sunt sistematici..adica pana nu termina o frunza nu incep alta,asa ca mi-au stricat doar frunzele de la pamant.Maine o sa le dau OPTIMAL,il presar in jurul fiecarei verze,ca salatele o sa le iau curand.

Am cules spanacul,a doua oara a facut desi prima oara l-am tuns.Acum deasemenea l-am tuns si poate o sa mai faca inca o recolta.

Am cules salata capatinile care am vazut ca stau sa plezneasca in frunte si sa creasca floare,inainte de asta trebuie luata si consumata caci ea creste si in camara si chiar in frigider.Doar in congelator nu creste.

Alaltaieri am cules mazarea timpurie,aceea scunda si cred ca o sa o scot si seman acolo castraveti mari de salata.Din mazare am facut mancare si azi am mancat cu aripi de curcan la cuptor,mmmm,grozav de buna mancare…iar o portie am pus-o in congelator.Mai avem si maine,ca doar nu gatesc zilnic,mai ales ca la 11 a.m. plec si ma intorc la 2 p.m. franta de obosita si numai de stat la cratita nu-mi arde dupa fizioterapie si masaj.

Cand m-am intors de la policlinica am trecut pe la un chiosc si mi-am luat ceva,nu spun ce ca-i surpriza.Maine voi poza ceva frumos ,dar nu va ganditi ca mi-as fi achizitionat alta floare ca nu mai am unde sa le pun.

UpDate 12 iunie ,9:50: chiar…puteti ghici ce mi-am luat si sunt asa de incantata?Nu va dau grila ca o sa ghiciti imediat,asa …vreau sa vad si eu cat ma cunoasteti  🙂 Va rog sa comentati ,va rog din tot sufletul meu sa spuneti ce mi-am luat de la chiosc.Bine?Astept:)

Ia uitati ce rosii grozave am!De ce nu pune toata lumea cu blog de gradina  poze ca sa vad si eu altele cum sunt?Nu ma refer la cele din solarii,ca acelea sunt deja pe piata  🙂

S6300878 ROSII FAINE

LEGAREA

S6300851 LEGAREA

S6300848 GOGONELE

S6300854  ROSII MARI DE TIMIS

S6300864 LUNGI GOGONELE

COPILIREA

S6300855 COPILIREA

S6300859 PUI

S6300860  PUI RUPT

CUM ARATA FRUNZELE

S6300852  FRUNZA

S6300863 FRUNZA

Culorile frunzelor sunt diferite fiindca sunt soiuri diferite

29 Responses to Lucrari la rosii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.