Gradina la inceput de Iulie

Si acum descrierea:

*rosiile mici sunt soiuri noi cumparate de la Satu Mare (printre care si Tigerella, dar…)

*in mijlocul ardeiului troneaza o poce cu fasole galbena, multe fire ca s-a rupt pocea la un vant si am dublat-o apoi am ancorat-o de un pom si de o alta poce de la rosii

*fasolea aia multa este, adica era oloaga, doar cate-un fir crestea si atunci, la inceput, ii puneam cate-un arac sa se sustina. acum am pus o poce la 4 cuiburi si este foarte deasa, deja am cules de-o mancare dar mai este de cules. face pastai verzi si fara ate dar la coacere face boabe mari albe si de aia am pus asa de multa.

  • ardeiul gras l-am cerut asa ca cel din poza dar cei mai multi sunt altfel, deci nu prea am ardei gras.

*rosiile le-am stropit cu o zi inainte de a ploua noaptea cu grindina insa nu s-a sters de pe gogonele decat de pe frunze. le-am stropit deoarece exact cele din semintele cumparate au facut frunze patate galben si am incercat sa stopez orice ar fi.

* sub marar sunt ceapa, usturoi, telina, morcovi si altele si flori.

*pomul uscat era un piersic de 3 sau 4 ani care mi-a dat fructe foarte faine dar a trebuit sa-l mut si desi s-a prins, anul trecut, la sfarsitul verii era uscat; acum se catara fasole pe el si ancorez rosii pe fire trase intre pomi.

In concluzie, am vrut sa diversific soiurile de rosii de distractie si ca sa nu mai am asa productie mare ca nu mai vreau sa fac bulion si alte conserve cu rosii, dar parca cele cumparate sunt prea mici si neproductive, adica nu asa cum le descrie site-un respectiv.Macar sa fie gustoase; vom vedea.

Aaaa…condurii doamnei rasar singuri de la an la an, nu am facut decat sa-i mut printre rosii, carora le-am schimbat parcela. Ei rasar incontinuu pe parcela cu rosiile de anul trecut, eu ii plivesc ca pe buruiana. E plina gradina de ei.

9 Responses to Gradina la inceput de Iulie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.