In grădină

E cam trist, uscaturi multe, pana acum cateva zile a fost seceta in august si septembrie, am udat tot timpul ardeii, salata dar nu si rosiile. Stiti ca mie imi place mai mult sa admir gradina decat sa consum roadele ei. Si cum am constatat ca rosiile Mari de Timisoara s-au corcit, adica au aratat diferit ca forme, cam asa:

DSCN6039 DSCN6040 DSCN6091

Am avut norocul ca am semanat, mai tarziu un pic, seminte din 2011 intr-o cutie in care au rasarit dese. Prin iulie abia le-am luat si le-am rasadit pe unde mai aveam loc, scosesem ceapa si pe acolo si printre vinete care si asa nu aratau ca au de gand sa fructifice. Am avut trei fire care au evoluat frumos, dar cum mana a bantuit tot timpul in gradina mea, de cand a aparut, din iulie, pana acum, efectiv si acum se mai maneaza varfuri si gogonele, asa ca doar una dintre rosiile fructificate de aceste trei fire a reusit sanatoasa pana la coacere. Explicatia mea: langa aceasta rosie a crescut un fenicul, a inflorit, are seminte si cred ca a protejat-o pe aceasta rosie de mana.

DSCN6041Aceasta este rosia de samanta in care-mi pun speranta la anul. Vedeti tulpinile de fenicul? Uite si florile:

DSCN6042Acum stiu ca la anul viitor o sa plantez printre rosii si fenicul. Ca protectie.

Iata cat de trist arata gradina mea:

DSCN6036Dar sa trec la vesti mai bune. Dovleceii acum s-au harnicit dupa ploile astea mari ca eu degeab a i-am udat, ei faceau doar niste rebuturi, mai aled cei lungi.

DSCN6147 DSCN6145 DSCN6144

DSCN6142 DSCN6146 DSCN6132

In ultima poza este cel de samanta. Patisson mai aveam albi, dar acum am galbeni. Pacat ca nu este inceputul verii sa se poata maturiza si picolinnii astia.

Partea a doua urmeaza altadata, acum nu ma mai lasa sa postez poze si nici sa public postarea. Mi-a pierdut partea cu salata verde, cu ardei iuti, cu kale  :(((((((((((

15 Responses to In grădină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.