Pentru ca să inflorească, din nou, orhideele

Eu stiam, de  cand am avut primele orhidee din viata mea, cam din 2009, ca orhideele se ingrijesc intr-un fel (fel gasit pe site-uri de profil)  si asa am facut. Primele le-am pierdut dupa ce le-am scos vara afara in curte – aveam un Cymbidium verde de toata frumusetea, avea multe tulpini, am incercat sa le despart si am gasit ca erau putrezite partial; l-am pierdut – si parca , de atunci, nu am mai indraznit sa-mi iau. M-am lasat purtata de val anul trecut, am mai luat doua de ziua nurorii mele, Andreea si una de Sf. Ion 2013. Ei, bine, le udam prin strecurarea apei peste substrat (ghivecele stau pe suporti deasupra apei) o data pe saptamana.

Intr-o zi sora mea mi-a spus ca vecina ei le are tot timpul inflorite si le scufunda saptamanal in apa multe ore, eu nu puteam sa cred, ea a mai intrebat-o pe vecina ei si de fata cu mine, la tel si asa m-a convins sa incerc.

Le scufund miercurea intr-un lighean mare cu apa pana la suprafata substratului, le las acolo cateva ore, poate si 6 si dupa ce am inceput sa fac asa am vazut cum ii pornesc radacini aeriene, apoi au aparut si tijele de flori. Cresc destul de incet, pana la Craciun o sa fie inflorite, sper, dar ma bucur foarte mult ca am aflat, in sfarsit, cum se ingrijesc orhideele ca sa reinfloreasca. E important sa spun si ca le tin la fereastra, in dormitor, unde caloriferul este inchis, deci nu la cald. De fapt si noua ne prieste o temperatura de noapte mai moderata, 16 grade.

DSCN2355

DSCN2352DSCN2353DSCN2361

25 Responses to Pentru ca să inflorească, din nou, orhideele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.