Oare de ce se complică oamenii ?

Tocmai am vazut pe fb un tort din pepene rosu invelit in frisca si ornat cu zmeura si afine. Bleah! Nu as manca asa ceva nici daca m-ar plati cineva. De ce sa combini frisca cu fructe sau cu pepene? Frisca se combina bine si nedureros la stomac si fiere cu cremele fierte sau crude, cu cremele de tort, nicidecum cu pepenele. Si stiu ce spun ca am patit-o acum multi ani si n-am uitat.

Nu mai bine mancam zmeura din palma, afinele cu lingurita din ceasca, pepenele, o, da… dintr-o farfurie mare si lata in care sa incapa felia pe lungimea ei toata , iar frisca o lasam pentru cafea, pentru inghetata, pentru o prajitura cu crema, la ocazii. Pe cand fructele le mancam zilnic, prajiturile doar la ocazii, ce atata zahar!

E atat de simplu sa mancam simplu, fructe fara zahar si alte adaosuri, legume in salate si nu in retete sofisticate si elaborate. Uite, eu am acum de blenduit un dovleac fiert 20 minute si sa fac o supa din el. E ceva greu pentru mine, mai intai musai sa caut reteta, apoi sa caut toate ingredientele si daca ceva nu am sa-l inlocuiesc necompromitator, apoi sa ma rog la Doamne – Doamne sa  nu dea al meu cu ea dupa mine (vorba vine  😀  ) , adica s-o manance. Oricum, mancarurile de dovlecel sunt elaborate rau, orice-ati spune: nu poti sa-l mananci crud, desi daca e mic-mic e de salata care se face repede. Dar eu prepar din doua in trei zile friganele sau pane din cei lungi si subtiri…sunt deliciosi, dar multa treaba.

Asa, si sa nu ma indepartez de subiect, eu sunt fan mancaruri simple, cat mai nepreparate si, desigur, crude. Pacat ca numai eu…  🙁

Of, dac-am vorbit atata despre dulciuri si fructe, am inca o portie de visine de an ul trecut si trebuie neaparat sa mai fac un strudel cu visine, doar ca nu stiu care va fi ziua aia…  😆

20 Responses to Oare de ce se complică oamenii ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.