Piersicile de anul acesta

Nu am aplicat toamna trecuta, dupa cules, taierea crengilor, adica scurtarea lor si iata cat de incovoiate sunt ramurile piersicilor si cum toate fructele sunt pozitionate pe varfurile crengilor. Dar anul asta o sa le scurtam, asa sper.

DSCN1157DSCN1158DSCN1159DSCN1167DSCN1169DSCN1160DSCN1165DSCN1173Tot ce le-am facut anul acesta a fost o stropire cu ceva cupric impotriva basicarii si inca o stropire (doar pomii din curte) cu ceva impotriva afidelor ca i-au napadit asa incat mazga aia neagra se depusese pe fructe si acolo a ramas. Ma rog, pomii din gradina nu au avut toate seriile de afide,  au si putin rod, sunt si fructele mai mari, cele din pomii din curte sunt multe si marunte. Sunt bune, sa se coaca numai si sa nu fie stricate, adica viermanoase.

Le-am pus asta primavara si dolomita (cand am sapat cu harletul pe sub cires, am vazut-o nedizolvata si neconsumata desi au fost ploi destul de mult timp), acum le dau si apa ca sa creasca fructele si sa nu se usuce pomii. Cam astea-s lucrarile,  de anul asta, la pomi.

2 Responses to Piersicile de anul acesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.