Plantele, traumatismele si durerile

Dragii mei, cei care cititi mereu ceea ce scriu eu, care stiti ce patesc, cand  nu ma pot abtine si scriu, cand ma gandesc ca la ce buna prietenia si comunicarea pe blog daca nu ne ajutam intre noi, deci voi care stiti, care  nu stiti va spun simplu ca am cazut intr-o groapa (parea uriasa cand am „scobaltat ” in ea, plina de apa, dar la revederea ei devenise inperceptibila) si mi-am traumatizat rau laba piciorului stang.

Fac o paranteza, statistica spune ca lumea, mai mereu, se accidenteaza la stangul. Deci, asa, din 31 ianuarie ma tarasc, adica ma taram fara sa stiu de fapt ce am, ca radiografia zicea doar artroza si osteoporoza. Pai, daca e osteoporoza, la asa cazatura nu era normal sa mi se rupa oasele? Ma rog, Doamne ajuta ca nu s-a intamplat. Dar prea m-am intins si va plictisesc. Marturisesc ca eu cand vad un articol lung , in primul rand ma mai gandesc daca sa-l parcurg, apoi il iau la diagonala si poate ma dumiresc despre ce era vorba la comentarii, asa ca  nu vreau s-o lungesc.

Pana nu am renuntat la toate unguentele clasice si am trecut la alifie de galbenele nu se intampla nimic bun. Din acel moment (sambata seara cand eram destul de disperata la aspectul piciorului meu ) m-am uns numai cu alifie de galbenele. Apoi, Dumnezeu mi-a scos in cale o cunostinta de la care aflu aceasta reteta:

8 litri de apa  se dau in clocot  dupa ce punem 2 pumni de galbenele, doi pumni de urzici, doi pumni de coada soricelelui si dupa cateva minute se toarna peste un pumn de sare. Se sta cu ambele picioare intr-o galeata de zece litri ca sa ajunga mai sus decat daca ai sta cu ele in lighean, se uda picioarele pana sub genunchi, cam o ora, de cand temperatura este atat cat sa suporti si pana se raceste ceaiul. Apoi se unge partea dureroasa si traumatizata (la mine laba stanga)  cu alifie de galbenele cu propolis (de la naturisti, ca si plantele daca nu le avem stranse de noi )  si se unge pana sub genunchi.

Operatia se poate repeta in aceeasi zi, ceaiul se reincalzeste jumatate din cantitate si se refoloseste amestecat  cu cealalta jumatate si este bun trei zile consecutive. Dupa care se face alt ceai. Sarea sa fie de Bazna (eu nu am inca ).

Se foloseste pentru picioare dureroase indiferent de la ce vine durerea, slaba circulatie sanguina, amortirea extremitatilor, reumatism etc. Bafta  tuturor!

12 Responses to Plantele, traumatismele si durerile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.