Diverse

* Am gasit in grila de programe un canal LOOK TV pe care l-am urmarit duminica a doua oara. Ei bine, am tot sunat, nimic. Suna ocupat apoi imi tiuia in ureche. Am ascultat intrebarile altora si raspunsurile la ele. Printre acestea era una despre dolomita: ” ce spuneti, dolomita este chiar asa de utila in pomicultura/legumicultura etc”? Raspunsul era asa: „Doamna, daca se da ca furaj la animale, la pasari, ganditi-va si dv cum poate fi buna la plante?

Of, Doamneee, mare-i gradina ta si mare este superficialitatea indemnata de interes, de interesul de a cumpara pesticidele lor chimice.

Am vrut sa-i spun cam asa: daca hranesti un organism viu cu toate elementele de care are nevoie ca sa devina o fiinta sanatoasa, viguroasa , atunci este si rezistenta la boli, caci demonstrat este ca pana si cancerul apare datorita lipsei din  organism a unei anumite vitamine foarte rar intalnita in alimente, doar in samburi de mar, in migdale amare, in samburi de caise si de piersici.

Ca nu se trateaza bolile instalate la plante si pomi (ceea ce a zis dl. profesor dr. ) cu dolomita asta este clar, dar de ce  nu accepta ca prevenirea este un tratament mai sanatos decat tratarea bolilor si daunatorilor?

Concluzia, postul acesta de televiziune este unul depasit pentru mine care am hotarat sa renunt la chimicale pe gradina.

* Alifia de galbenele, un panaceu. Sambata am stat mult in picioare incaltata si la caldura, seara piciorul imita cu succes butucul de vita de vie, eruptia devenise pete mari rosii, teama crescuse la grade multe, optimismul ma parasise. Dupa baie  nu mai folosesc unguientele clasice pentru asa ceva ci trec pe alifie de galbenele. Azi este marti, am mers dupa reteta lunara si in drum intalnisem o cunostinta care mi-a dat o reteta pentru picioare bolnave, dureroase, traumatizate, care continea tot galbenele, urzica si coada soricelului intr-un ceai in care imbaiezi,  jumatate de ora,  picioarele, apoi te ungi cu alifie de galbenele cu propolis. Ei bine, am facut asta seara tarziu si toata noaptea nu am dormit, simteam cum lucreaza ceva care nu te lasa in pace. Noroc ca nu trebuie sa ma duc nicaieri maine (desi am luat trimitere la fizio).

* Ca sa vezi ce inseamna o clipa de neatentie, cata suferinta genereaza o clipa de neatentie!

 

 * Ceva mai frumos, ziua este cald +10 grade si noaptea frig -10 grade. Am cumparat arpagicul dar nu-l pun inca in pamantul rece.

* Am inceput stropirea pomilor cu ulei, caci piatra vanata  nu am gasit.

 * Peste toate am poftit la prajitura de cofetarie si acum, tot noaptea, ma jur (ca altadata) ca nu mai fac.

* Si ultima chestie, cred ca nu puteti intra la comentarii, altfel de ce nu am gasit decat comentariile cuiva din America? Suparare pe toate planurile.

22 Responses to Diverse

  1. Pingback: Miercurea fără cuvinte | Gabriela Savitsky

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.