Ardeii si vinetele pot fi insamantati/te

Anul acesta am facut niste modificari, nu din cauze de nereusita in trecut, ci din lejeritate. Am imbatranit si eu si nu mai duc asa o munca sustinuta si nici la ridicari de lazi cu pamant, ca sa fie mutate cand aerisesc si este frig afara, cand le duc mai la lumina etc. Asta inseamna ca am ajuns la concluzia ca trebuie sa am mai multa grija de mine si apoi sa pot avea grija de rasaduri si alte indeletniciri.

Asadar, so, in primul rand am samanta de cumparat si de capatat de la banca de gene din Suceava, apoi am cumparat pamant universal pe care l-am amestecat cu niscai pamant de gradina gasit pe aici si care este nisipos.

Apoi am udat cu zeama din foi de ceapa pamantul inainte de insamantare si am presarat coji de oua sfaramate cat am reusit eu intre degete, ca masina era de mustar si nu vroiam s-o spal. Ceea ce se vede destul de pronuntat in poze sunt coji de oua, semintele se vad in poza cu adancituri.

Am facut , apoi, adancituri cu un pix abandonat, nu adanc, doar ca semne unde sa pun samanta. Am pus samanta, bob cu bob si cate doua in unele locuri (unele seminte mi se pareau seci, voi vedea ce rasare ).

Am tasat usor pamantul din jurul semintelor, asa ca samanta sa adere la pamant, am simtit la degete pamantul foarte umed, ca o rufa pe care poti s-o storci, insa, in cuva in care sta ghiv eciul nu este apa, deci am udat atat cat sa nu curga afara, sa nu fie prea mult.

Dupa ce am tasat pamantul am mai adaugat un strat subtire de pamant neudat si am asezat acest strat cu dosul mainii.

Am acoperit cu foi de revista si am asezat tavile cu ghivece sub calorifer, la 20  C.  Voi posta pozele in ordinea lucrarilor, de la stanga la dreapta si de sus in jos, asa cum citim  si dand click pe poza se mareste pentru a o vedea in detaliu.

    

    

cand asezam cursorul pe poza vom putea citi si lucrarea  respectiva.

De acum eu  nu mai ud fiindca  are pamantul destula umiditate pentru germinarea semintelor, foile de hartie tin sa nu se evapore si totodata nu inchid etans, adica se poate aerisi la suprafata. Dupa o saptamana ma uit si daca pamantul este prea uscat o sa pun zeama aceea rosie in tavi si daca se va absorbi atunci se va vedea si la suprafata. Cand rasar plantutele o sa stropesc tot cu zeama asta pe deasupra, adica sa ud si plantele. Sa fie intr-un ceas bun, desi sunt cam sceptica, semintele pareau asa de uscateee…poate trebuia sa le inmoi inainte si sa vad daca au embrioni, dar cum, la semintele mele, germinau toate si rasareau asa de des, am crezut, fara sa verific, ca si astea de cumparat sunt tot asa. Vom vedea.

21 Responses to Ardeii si vinetele pot fi insamantati/te

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.