Orhidee

Inflorite pana la ultimul boboc si niciunul ofilit. Si sa mai spunem ca nu merita sa ai orhidee in casa daca nu poti s-o ingrijesti pana la urmatoarea inflorire?! Merita.

Primele doua le-am oferit  nurorii mele, Andreea, de Sf. Andrei , iar urmatoarea era destinata unui prieten de Sf. Ion care nu era acasa. Asa ca primele au doua luni de cand sunt inflorite, urmatoarea are o luna de cand avea doar patru flori pe doua tije si mai are boboci. Sa le fie bine la mine!

Scuzati sforile de la jaluzele, ar fi trebuit sa le leg sus insa o matusa pe care o chema ca pe mine a cazut de pe un scaunul pe care s-a urcat sa faca ceva la perdele si…a murit. Urasc sa ma urc, in picioare, pe scaune. Am cazut si eu urcandu-ma langa o tufa de fasole urcatoare care se desprindea sus de pe arac si vroiam sa o …aranjez. Dar mi-am aranjat genunchiul care se duse in spatele piciorului si noroc ca aveam un maseor renumit, nenea Lazea de la Pojorta, care mi l-a „tras” adica mi l-a pus la loc. Cei din zodia mea au probleme cu picioarele, altii , din alta zodie, au cu bratele si mainile, altii au cu capul. Eu chiar am avut de suferit cu picioarele din cazaturi, pe trepte alegam cu tocuri si o data mi s-au rupt si tocurile. Toata viata am alergat, eram inalta, slaba si mergeam repede caci intotdeauna ma astepta o treaba. Dupa aceea mi-am jurat ca nu voi mai alerga, nu ma voi mai grabi niciodata, insa atunci am inceput sa admir florile din pomi si copaci ornamentali, pe sus si iarasi am cazut. Asa am patit si zilele trecute, Slava Domnului ca nu mi-am rupt nimic.

20 Responses to Orhidee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.