Spun doar ce cred

Asa cum stau  lucrurile acum in Romania m-am lamurit, daca mai era nevoie. Romanii sunt oameni trecuti prin comunismul in care hotia de la stat era obisnuinta fiindca statul deja ii furase pe ei, pe romani , atunci ei doar isi luau inapoi ce-i al lor. A venit revolutia, deci sa  luam tot ce-i al  nostru, prin distrugere , chiar,  caci nu mai avem vreme sa asteptam sa ne faca cineva dreptate . Si au luat tot ce se  putea lua.

Imi amintesc cand ma duceam  cu rapidul spre Arad, era plin culoarul cu sacose si bagaje cu care lumea se ducea in Ungaria  la  piata..Sacose pline cu produse de la fabrica la care muncea respectivul/a. Au muncit din greu oamenii aia, ii poti compatimi in loc sa-i fi huiduit fiindca furasera produsele de la stat si faceau bani pe ele.

Da, asa si-au facut majoritatea chioscuri si apoi afaceri, pornind de la micul trafic, la piata din primul orasel de  dincolo de granita. Asa a inceput in Romania privatizarea.Si,apoi,am auzit repetata fraza asta:” m-am privatizat si eu ca toata lumea”. Care  lume?

Fac un salt de 20 de  ani si vad prapadul. Nu numai ca  cel care fura nu mai pateste nimic dar suntem si indrumati de la capul tarii,  aka baselu,  sa ne descurcam cum putem si sa nu asteptam nimic de la stat. Adica, luati fratilor de unde vreti si de unde gasiti,  dar,  descurcati-va sa nu fiti prinsi,  asa cum m-am descurcat eu cand cu capu’n sus,  cand cu capu’n jos.

Acest ordinar derbedeu care din „intamplare” ne conduce tara a fost ales de romanii aceia ce-s obisnuiti cu zicala: „daca nu pica, curge”, carora legea si mai ales respectarea ei  le da fiori pe sira spinarii, cei care dorm linistiti atat timp cat stiu ca in tara in care ei manevreaza lucrurile mita si ciubucul rezolva totul,  dreptatea ti-o iei cu bani si apoi cu bata . Nu asta a spus basescu prin: „nu mai asteptati sa va dea statul”?

Adevarul este ca nimeni nu asteapta de la stat decat sa – si faca treaba pentru care exista el acolo ,  sa ordoneze sa dirijeze, sa starnga si sa imparta,  sa vegheze ca omul sa fie respectat , sa-si primeasca drepturile si sa-si  respecte obligatiile.  Insa statul , nu numai ca nu face asta ci ii mai si da in moalele capului omului doar,  doar s-o duce la cei drepti sa ramana mai putini care-si cer  drepturile.

Am o vaga presimtire ca treburile astea nu se vor schimba niciodata in Romania, ca romanii, manelistii si tiganii si altii vor pune stampila intotdeauna pe  cei corupti si coruptibili, pe  cei fara principii si fara morala,  pe  cei care te lasa-n pace sa faci tu om de rand tot ce vrei, sa furi, sa talharesti,  sa omori,  sa conduci fara drept, adica sa te descurci. Sa mituiesti ca sa iei un job,  sa mituiesti ca sa scapi de inchisoare,  sa mituiesti ca sa ti se faca mai repede niste acte,  sa  primesti ca sa rezolvi pentru oameni ceea ce ar trebui sa rezolvi in contul jobului tau.

Daca sistemul electoral nu se va schimba si va vota tot talambul cu bani multi si iliciti si cum talambi din astia sunt tot mai multi in tara asta, ba au venit si din alte tari caci infractionalitatea , aici,  este la ea acasa si exista o singura lege care se respecta: LEGEA BANULUI. Daca asa va fi, romani  nu mai sperati ci actionati.

Azi plec din Romania dar ,  desi  plec   pentru scurt timp si las acasa mea aici , am impresia ca ies dintr-o groapa naclaita de multa mizerie si durere, dintr-o groapa unde zace neputinta,  unde oamenii doar vorbesc, fabrica doar vorbe si vand doar vorbe si cumpara doar vorbe.  La piata de vorbe,  adica. Inflatia de  vorbe a atins culmea culmilor. Eu, de  ceva vreme, nu le mai  pot asculta, doar ce trece, din intamplare si ajunge pana la mine, stiu,  dar asa cred si asa spun.

Acum aproape un an si parca as fi scris ieri. Tocmai faceam curatenie si am gasit ciorne si ciorne. Pe asta o public ca-i de mare actualitate si va fi mereu.

12 Responses to Spun doar ce cred

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.