Ordine în răsaduri

Ieri am repicat ultimele rasaduri de ardei si rosii si azi am facut ordine, le-am aranjat pe doua niveluri, rosiile jos fiindca sunt mai rezistente la frig si ardeii la nivelul superir, ei fiind mai sensibili la frig. In balcon , noaptea scade temperatura si la 7 grade, ceea ce este foarte putin, pentru ardei.

Da, le-am stimultat, la un moment dat,  cu zema de gainat, avuta de anul trecut intr-un butoi, de fapt in peturi  si le merge bine. Problema mea este ca nu mai crestem gaini, ca vecina care-mi dadea gainat a murit si eu va trebui sa ma duc din poarta-n poarta sa caut, sa cumpar, caci nu cersesc, de pe la vecinii care cresc gaini. Si, fac asta  fiindca stiu cat de bine le merge cu acest ingrasamant si cat de rau le mergea cand nu le dadeam acest ingrasamant.

Acum va arat soiurile mele noi de rosii,  primite de  la nepoata mea din State.

Brandywine Red&Yellow– sunt pe acelasi fir si rosii si galbene si au frunzele complet diferite de rosiile obisnuite.

Alt soi este Kumato, adus din Australia de la copiii mei. Din astea am mancat si sunt deosebite de gustul rosiilor.

Alt soi este Black  Krim, soi adus in State din Ucraina  si care sunt la fel ca si Kumato insa mai mari fructele si deosebit de sanatoase pentru inima. Sora mea mi-a zis ca rosiile astea sa le mananc eu.  Ha,ha,  am 8 fire repicate si altele nerepicate si mi-amlasat samanta si pentru anul viitor, sanatosi sa fim si sa traim sa mai muncim cu drag, la ele.

Celelalte soiuri noi, galbene in forma de para, adica Yellow  Pear, Cherry si altele le voi cultiva intr-un mod diferit, sa vad ce-mi iese.

Am tot vrut sa plantez dovleceii in gradina insa nu am apucat fiind asa de tare frig, insa,  ei isi fac datoria si s-a ivit primul dovlecel. Este soi Patisson crenelat, tot de la nepoata mea.

Mai avem rasaduri de busuioc, de creasta cocosului, de nemtisori,devinete albe si rotunde si de vinete lungi si albastre spre bleu .

panselutele sunt rebuturi, dedoua luni si nu vor sa creasca, cred ca nu-i samanta de calitate, cacipamantuleste ca si la celelalte

Varza de Bruxelles si brocoli

 

31 Responses to Ordine în răsaduri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.