Semanatul si fazele Lunii in 2010

Deoarece perioada potrivita pentru insamantat rasaduri este pe sfarsite,doar in luna aceasta,februarie, am cautat si m-am documentat ce alte perioade din 2010 sunt potrivite pentru insamatat.Caci, incep prin unele zone ale tarii si insamantarile prin gradini.Asa ca am gasit foarte putin dar strictul necesar(nu ca in luna trecuta,aici ) pe site-ul astro-info.ro.

Vreau sa precizez ca sunt de-a-dreptul amuzata pana la oripilare,haha!  de faptul ca unii dintre blogeri copiaza informatii de pe ici si de pe colo fara sa precizeze sursa.Mai ales cand stiu ca blogerii respectivi au declarat ca sunt la inceputul activitatii lor de gradinarit si pomicultura si iata ca deja sunt profesori de aceste activitati.Sincer,nici nu mai pot deschide acele bloguri.Am mai scris despre asta.Mi se face greata.

Dar sa revin cu o informatie pe care am spus de unde am luat-o si sa vedem in ce perioade putem semana ca sa nu asteptam prea mult  sa rasara.Eu,daca am tinut seama de aceste perioade iata ca pana si ardeii,care de obicei ,se zice ca germineaza 21 de zile,ce credeti?Luni in 15 februarie am  semanat si azi in 23 februarie incep sa rasara.In cate zile?  23-15= 8  ?? Da, 8 zile.

Iata care sunt perioadele bune pentru insamantari ,anul acesta, pana in iunie.Apoi,stiind ca Luna are o perioada de rotatie in jurul Pamantului de 28-29 de zile, se poate calcula si mai departe.

Luna creste intre LUNA NOUA si LUNA PLINA,adica:

14.02  –  28 .02

15 .03  –  30  .03

14 . 04  – 28 .04

14 . 05  -  28 .05

12 . 06  -  26 .06

35 Responses to Semanatul si fazele Lunii in 2010

  1. Pingback: Despre bărbaţi « Ioan Usca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.