De-a dreapta…lui ceausescu

Politica de împrăştiere ,a noastră, a tuturor absolvenţilor de facultate, pe vremea repartiţiilor naţionale,este bine cunoscută.De ce să se ducă fiecare absolvent acolo unde vrea el,adică prin apropiere de părinţi?Părinţii aveau gospodarii,grădini(care oricum nu mai erau în proprietatea celui în drept ci deveniseră proprietăţi de stat) aveau case în care puţeau sta şi copiii lor,mai aveau şi un motiv de mândrie şi mai aveau şi ei un ajutor la bătrâneţe.Ce bine era pentru toată lumea dacă le veneau copiii înapoi,dascăli sau doctori în satele natale!Erau fericiţi mai ales părinţii.

Dar nu,ceauşescu ne-a împrăştiat care pe unde.Astfel,la un moment dat, ca să aibă cazare intelectualii satului, veniţi din te miri ce alte plaiuri,tot româneşti,fireşte, ceauşescu a luat măsuri.Una dintre ele era construirea de blocuri la sate, blocuri pentru cei veniţi în sat :inginerul agricol,doctorul veterinar,profesorii,doctorul de oameni şi alţi împrăştiaţi pe meleaguri străine .Preotul nu putea sta la bloc.Noi aveam preoţi de-o viaţă acolo în comuna mea natală si aveau casele lor pe strada principală.

Ceauşescu a dus o politică comunistă de „dreapta”?

Păi,nu era de dreapta această măsură?Atunci de ce madam udrea reeditează această măsură,căci PDL ul este un partid de „dreapta”.Sau nu?

Ma intreb cat va mai dura pana cand vor desfiinta si PNL-ul?Asa cum au facut cu PNTCD-ul.Procesul incepe  tot  in provincie caci interesele o cer. Am spus mai demult ca acesta este scopul principal al lui basescu,sa lase un partid-stat in urma lui ,sa desfiinteze opozitia adevarata, care mai este. Si in paralel cu asta sa devina si el mogul de televiziune unde sa i se aduca osanale,sa-i inchine ode si sa-i ridice  statui.

13 Responses to De-a dreapta…lui ceausescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.