În casă

Impatiens+paienjeni+insecticid=inflorire

Ieri,Sambata,6 februarie,am constatat ca impatiensii cei tineri, din ferestre, au ceva nefiresc,unii,nu toti.M-am uitat si am vazut cu ochiul liber panze de paienjeni acolo unde ar trebui sa fie boboci.Nu m-am prins.Mi-am zis ca uite,trebuie sa fac curat in camera ca ma prind si pe mine paienjenii.

Mergem noi la plimbarea aia, de care v-am spus  sambata,  printr-un comentariu si in drum zic:hai sa mergem la tanti aia cu magazin de seminte si substante,sa-i zicem de impatiens.In timp ce-i descriu ca vad la varfuri panze de paienjeni ea imi si spune cu ce sa stropim.Ne-a dat NISSORUN 10 .

Si iar muta toate ghivecele in baie si iar fa 1 litru de solutie din  a zecea parte a substantei din plic si iar ancoreaza-le pe pervaz caci deja nu se mai tin decat suspendate . Acum astept inflorirea.O sa vedeti pe frunze,pe margini si pe peduncule niste bobite mici albe.Sunt cristale de ceva minerale continute in apa de udat.

Aici au rasarit vreo 10 fire din semintele „scuipate”.Trebuie sa le mut din ghiveciul cu ardei iute,insa toate vor la geam si mai la rece,caci geamuri mai am dar este prea cald 20 de grade  si inca 10 ghivece,plus ca trebuie sa pornesc la vegetatie si crinii imperiali,o multime de alte ghivece….

Dar asta batrana nu s-a oprit deloc din inflorire,e o minune de floare desi am vazut azi pe o frunza niste purici si asta dupa ce am stropit cu NISSORUN.Probabil ca  este doar pentru acarieni.

Muscatele de anul trecut sunt verzi.

Sunt verzi dar la vreo 13-15 grade.Sotul meu deschidea caloriferul si eu il inchideam.Nu pentru economie ci fiindca stiu ca trebuie sa le tin la rece.

Cele din 2 jardiniere,acelea care au crescut in ligheanul din curte,de langa rondul cu capsuni.Astea sunt.Arata cel mai bine.Mai este una pe hol,pe perete care arata tot bine.

Si cyclamen arata bine,au aproape aceleasi flori ca la-nceput .

27 Responses to În casă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.