Replici -usturoiul(1)

Doua comentarii ale Taniei la postarea mea „Si sa nu ma faceti sa ma enervez”  ma determina sa raspund prin postari si nu prin comentarii deoarece comentariile ar fi plicticos de lungi dar si fiindca este interesant sa va propun o discutie pe subiectul copy/paste or not.

Majoritatea articolelor mele sunt scrise de mine cu lucrari din gradina,tratamente si procedee pe care noi doi,sotul meu si cu mine le facem de zeci de ani in micuta gradina de legume si pomi fructiferi.Deci,am zis majoritatea,nu am cautat acum sa vad exact.

Si nu as fi apelat la metoda copy/paste,pentru celelalte cateva articole cum este „Mararul”Patrunjelul”Usturoiul” Marul” si alte cateva fructe si legume din gradina mea  insa eu nu-s specialista in domeniile in care se cunosc proprietatile si actiunile acestor fructe si legume  si am vrut sa arat cat de important este sa le consumam.Asa ca am cautat,in lunile de iarna,cand nu am lucrari in gradina, sa scriu despre acestea.

Astfel ,daca va veti uita  veti gasi ,la sfarsit de fragmente sau articole ,in paranteze sursele.:Musetel.ro ,Bucatarie online , Romedic, Healthy, Saptamana ,Gradina mea .ro, Felicia , Sansa buzoiana , Revista Avantaje, Gastronomie,ele.ro ,Evenimentul regional de Iasi, Formula As, Medicina naturista,Retete online.com, Culinar.ro si inca nu sunt toate.

Rezulta din ceea ce am spus si daca nu ma credeti va puteti uita,ca am grija sa scriu sursa de unde iau informatii de o specialitate   straina de mine,la care nu ma pricep si pentru care nu-mi asum  „paternitatea”,ca sa zic asa.

S-o fi intamplat chiar  sa gasesc la primul click un articol care nu era cel original ci tot o copie si care nu preciza sursa.Asa o fi fost la articolul despre Usturoi la care Tania face referire ca si cum eu daca am scris sursa necunoscuta inseamna ca mi l-am insusit??!!!Nu,nicidecum si nici rea intentie nu am avut fiindca am scris fie asa cum am gasit fie daca nu am gasit sursa precizata am scris eu sursa necunoscuta.Insa,in acelasi articol ,la sfarsit,eu dau link de la alt articol de-al meu tot despre usturoi ,de anul trecut si acolo sunt precizate sursele:Evenimentul regional de Iasi si Formula As.

Referitor la articolul acela,despre usturoi,vreau sa spun ca am incercat acum sa refac un traseu pe net si am gasit chiar in mai multe locuri textul acesta ,ba prin forumuri,ba prin alte site-uri si datate 2006 si 2008,iar eu am scris articolul acum,de curand.Asta inseamna ca nu de la mine au preluat respectivii asa cum spune Tania.

Scrieti si voi primele randuri din text care incepe cu” Natura ne-a pus la indemana doua legume incarcate cu vitamie….” si vedeti ce va da google.Primul articol este cel al carui link l-a lasat Tania la comentarii insa este doar textul fara  autor,fara sursa,habar n-am de unde este acel text.

Pe de alta parte,tot cautand am dat de autori ai unor articole despre usturoi printre care:Alina Popa,Ilie Tudor,Victoria Babin – Flux  insa n-am gasit numele doamnei de care zicea Tania ca este autoarea acestui articol,cercetatoare fiind dumneaei.Regret.

Ramane sa hotarati si sa-mi comunicati voi daca textul Taniei,de la comentarii, ma caracterizeaza sau nu,daca eu sunt sau nu o persoana asa de ipocrita si de neatenta cum spune ea direct.

  • Tania permalink

    Si cum sta treaba Elisa? Hotul striga hotul? Articolul „Usturoiul – un adevarat aliment”, semnat by Elisa, treci jos in colt ca este cu sursa necunoscuta??? De ce nu spui ca este copiat de pe http://www.romanianmall.com/natural/usturoi.html si ca este bazat pe cercetarile unei doamne terapeut de valoare – Doamna Angela Elena Beju, terapeut şi lector acreditat de Asociaţia Naţională de Terapii Complementare din România (ANATECOR). Ce parere ar avea dumneai sa afel ca i-ai preluat articolul si il dai ca sursa necunoscuta? Sau cum sta treaba, pentru „chiaburi” e in regula sa fure si sa nu recunoasca de unde au luat, iar „taranii” trebuie sa recunoasca? Nu as face asa mare caz din treaba asta, nu am un interes personal, dar urasc IPOCRIZIA.

  • 2010 februarie 6
    Tania permalink

    Aaaa, scuze, i-ai schimbat doar titlul la articol, ai avut o contributie grozava. Iar postul de pe blog este preluat peste tot in alta parte sub forma unui articol interesant scris de Elisa, dintr-o sursa necunoscuta, probabil din marea intelepciune a poporului roman, articol, transmis pe cale orala asemeni „Mioritei”. Si pentru ceilalti care comenteaza si iti dau dreptate, de ce nu le explici clar cum ti-a fost „furata” ideea. Alta super mare prostie. Dar tu esti furata tot timpul. Orice om cu judecata si-ar da seama ca nimeni nu ti-a furat nimic. Ii lasi numa in ceata pentru ca iti place postura de victima si nedreptatita. Alta meteahna de-a „chiaburilor”?!

  • 19 Responses to Replici -usturoiul(1)

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.