Rasadurile de flori

Despre panselute se scrie putin pe net,probabil ca producatorii tin pentru ei secretele,ca sa le cumparam noi cu 2 lei firul…asa era asta toamna.Eu am incercat anul acesta prima data cu ele,nu am experienta decat in domeniul legumelor,rasad de flori faceam doar pentru petunii de cativa ani.Acum pot sa spun ca sunt multumita de toate,ca au rasarit ele mai slab,am repetat insamantarea si acum am o multime.Sa va arat:

PANSELUTELE

s6308499-panselute-rosiiPanselutele rosii au rasarit putine,le-am semanat in 6 februarie si acum au mai multe randuri de frunze si maine le voi repica in ghivece mici,iar peste 2,3 saptamani direct cu pamatul acela in gradinuta,la soare,neaparat.

––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 24 MARTIE: Repicat panselutele rosii,cele mari,fortat ca mi-au cazut de pe pervaz…noroc ca nu s-a rupt niciuna  🙂

panselute-rosii-repicate-24-martiepanseluta-repicataAu radacinile foarte lungi si am facut groapa cu degetul si am introdus radacina toata apoi am strans pamant pe ea,pe radacina.

–––––––––––––––––––––––––––––

s6308484-mica-panselute-rosiiIn 19 februarie am repetat si astea sunt tot rosii si slab rasarite,dar imi ajung.Cele albastre au rasarit mult mai bine.Astea de mai jos.

s6308489-panselute-albastre

Cam astea sunt panselutele mele si de maine incep sa le repic,le plantez fir cu fir in ghivece mici,cutii de iaurt,din acelea mici.

PETUNII

Cu astea am mai multa experienta,stiam ca rasar greu si cresc si mai greu,de aceea am semanat in etape si acum am foarte…destule  hahaha

s6308508-petuniiAcestea sunt primele si deci cele mai avansate,dar le mai las,nu le mut inca,nu am asa de mult loc in casa….

s6308507-petuniis6308492-petuniiSi aici alte petunii.Semintele le am de la mine,le-am adunat vara si toamna trecute,nu cumpar.Voi cumpara gata inflorite …cele irezistibile  🙂

s6308511-petunii1Astea au rasarit ele singure in ghiveciul cu palmier si-s mari..acusi vor inflori.

CREASTA   COCOSULUI

Creste foarte incet si se mai pierd plante pe drum,insa tot sunt multe.Le mai las,nu le transpalantez inca.

s6308491-creasta-cocosului

IMPATIENS

Doar cateva fire au iesit,dar avand in vedere ca fiecare fir se face o tufa cu multe flori…sunt destule.Sa vad unde le voi pune si pe ele ca toate au nevoie de soare iar eu pomi si vie si…vreau de toate

s6308485-mica-impatiensAbia acum incep sa apara al doile rand de frunze…nu le voi muta curand..

CLARKIA

Si ele au rasarit putine si sunt tare firave,insa au 4 frunze.Trebuie sa le sap,adica sa racai pamantul pe langa ele sa se dezvolte radacinile.

clarkia

LOBELIA

Ei,cu floarea asta m-am amuzat,ca sa nu zic ca mi-am pierdut rabdarea.A rasarit tarziu de tot cat varful de ac fiecare plantuta si dupa saptamani de zile tot mica este,dar…atat timp cat vad ceva verde acolo,fie si minuscul este bine.

s6308493-lobelia


6 Responses to Rasadurile de flori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.