De la capătul lumii

Si lumea se vede altfel.Incepand cu boarding in Sibiu unde ma pierdeam printre  etnicii germani care traind in Munich(unii) isi duceau bunica din Sibiu sa le faca nepotilor zacusca si compoturi pe iarna si regasindu-ma in Singapore printre tufele si aranjamentele ,splendid dispuse peste tot, de orhidee,imbatandu-ma cu parfum  de orhidee in loc de mirosul vreunui spray deosebit.Si bucurandu-ma de ospitalitatea singaporenilor atat de mult incat nu  doar informatia ceruta era dusa pana la capat,capatul fiind acolo si atunci unde si cand eu intelegeam ,dar si mai mult,fiind ziua Singaporelui,adica 45 de ani de independenta,am fost aleasa sa le primesc distinctia, oferita unor calatori ,de ziua lor.Superb si incantator,iar oboseala in cele doua zile de calatorie nu am simtit.Bucuria este antidotul oboselii,al stresului si al tristetii.Bucurati-va,zice si in Fericirile dar si in Oda bucuriei.

Stiati ca in Singapore este interzis sa te besesti?Da,se ia amenda.Nici guma nu ai voie sa mesteci.Curatenia este impecabila,praful nu exista.

De cateva zile astept sa se depuna praful pe aici  ,pe la ai mei acasa , insa astept degeaba.Mainile mele pe  care acasa la mine trebuia sa le spal de 7 ori pe zi,pe putin si sa le frec cu lamaie  aici,orice as face nu se murdaresc.Aici murdaria este curata ,paradoxal.Fiindca vantul bate,nisip este destul.

O fi nisip insa eu cat am umblat prin oras am vazut numai verde,parcuri si paduri de o parte si de alta a drumurilor,iar despre drumuri spun doar ca pe ele plutesti.

E o alta lume,preocupata de tot felul de probleme cotidiene si de cum sa-si petreaca mai eficient si placut timpul liber.E o lume diferita de lumea mea,adica  strict a mea,de acasa.Fara nervi,fara tonuri ridicate,calma si intelegatoare.Normala.Asa mi se pare ca este normal sa traiesti.

Sunt bucuroasa.Si emotionata, caci,se apropie sorocul.

39 Responses to De la capătul lumii

  1. Pingback: Întâlnire de gradul III | Ioan Usca

  2. Pingback: Lady in Blue « my heart to your heart

  3. Pingback: Dar cu Baronul ce au avut? « Hai ca se poate!

  4. Pingback: Roberta Anastase şi reprezentanţi ai PDL au fost huiduiţi la ieşirea din cimitirul de la Ţebea « Supravietuitor's Blog

  5. Pingback: Împărăţia apelor I « World of Solitaire's Blog

  6. Pingback: Garcilaso | Ioan Usca

  7. Pingback: Luis Pastori (n. 1921) – Strada « Orfiv

  8. Pingback: 13 | Caius

  9. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Bucuria primei zile. De școală!

  10. Pingback: De ce nu putem sa protestam impreuna? « Hai ca se poate!

  11. Pingback: Împărăţia apelor II « World of Solitaire's Blog

  12. Pingback: Prima zi de şcoală | Ioan Usca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.