Vinete murate cu gogoșari

Nu credeam ca voi mai face anul acesta muraturi; am facut destule, poate prea multe. Dar s-a intamplat ceva.

Anul trecut am facut vinete cu gogosari trei borcane si doua, incepute in preajma sarbatorilor, au fost fermentate. Nu mult, nu au rabufnit cand am deschis capacele doar au eliberat gaze. La gust, se puteau manca, nici nu le-am aruncat, doar ca aveau in plus fata de gustul de muratura, si gustul de „innacrit”. B uun. Al treilea ziceam ca-l las pe cand vin copiii acasa , insa cand au venit nu l-am deschis gandindu-ma ca si acela ar fi fermentat. Asa ca l-am deschis acum vreo saptamana, cand aveam ceva bun de pus pe langa muratura asta nemaipomenita. Si, ce sa vezi, borcanul ala nu era fermentat.

Daca-i asa, si daca-i asa de bun, si daca o sa sterilizez mai bine dupa ce le pun in borcane, hai sa mai fac , vinete mai sunt cu 2 lei in piata si gogosar, nah, asta daca vrei sa fie bun, il iei cu 6 lei. Doua kg, nu saracim noi din asta.

Azi le-am facut. Cred ca am reteta unde va pe blog dar am uitat sa pun usturoi. Mare scofala! O sa pun usturoi crud cand o mancam langa friptura de porc, de gaina, de rata, de gasca nu, ca gasca nu am de unde cumpara.

20161111_132351

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.