Una, alta

DSCN6553 DSCN6554 DSCN6555

Da, am sapat gradina cu harletul lasand bulgarii nesparti. Da, am depasit, uneori, perioada de cules a brocoliului si asa acum am seminte. Nu, nu pentru semanat le astept coacerea ci pentru germeni. Da, am multe seminte vechi, de mazare, de ridichi etc si o sa le folosesc tot pentru germeni. Seminte incoltite si cu puisor verde in…cioc, faina imagine acum cand totul afara este galben spre ruginiu si griul, cat de curand, va pune stapanire pe „afara”.

In 13 nov am pus apa pe varza la murat. Azi am cumparat din piata , de la tarani, morcovi, sfecla, pastarnac, dovleac ondulat, ardei gras, gutui, ceapa iar de la LIDL o gasca (cam boboc) caci n-am mai avut gasca de cand mama mea ne trimitea, de fapt ne duceam si aduceam 6 gaste taiate si le tineam sa fac mancare pentru mesterii care ne construiau casa, ca asa era contractul, cu masa all inclisiv si pe vremea aia la macelerii baga carne de trei ori pe an cate jumatate de kg de persoana.

Deci, ne-am aprovizionat putin cu zarzavat si legume care la mine in gradina, daca le-as creste, le-ar manca animalul pamantului. Of, mi-am amintit acum ca asta seara am uitat sa acopar salata pe care animalul mi-o roade taman de la mijloc ca sa nu mai dea din radacina. De fapt am sadit-o pentru a o avea la primavara, dar cum toamna este atat de lunga, ieri am udat-o (la noi nu ploua niciodata cand ploua in tara) sa nu se usuce, caci incepea sa se formeze capatana, deja am cules cateva la concurenta cu animalutul pamantului.

Frunzele din curte, da, au fost multe pe sub vie si sub pomi, sotul meu le-a strans, ieri era curat, azi a batut vantul si era la fel, covor pe jos. Abia avem si noi ceva de facut inainte de a da zapada, cand va fi vremea.

DSCN6592 DSCN6591

5 Responses to Una, alta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.