Galbenul de toamnă este special

DSCN6534.jpg DSCN6541 DSCN6547

DSCN6549 DSCN6532 DSCN6536

Nu, nu ma pricep la crizanteme; am avut unele albe mici si frumoase dar nu au rezistat iarna. Am mai avut, de curand, unele galbene pe care le-am plantat in gradinuta anul trecut, toamna, dar nu au rezistat. Nici cele mov puse langa cires. Asa ca nu mai pun crizanteme in gradina caci nu toate soiurile sunt rezistente la ger.

Anul trecut, iata-le, am luat de la o sursa doua ghivece; le-am admirat pana s-au uscat florile apoi le-am tuns si le-am dus la iernat la 10 grade si udare rara. Au avut, la un moment dat, purici, le-am stropit in plina iarna, puricii au format un strat gros pe jos. O fi fost insecticidul bun. Dar ce mai, important este ca in primavara se inverzeau si le-am scos afara. Dupa ce crescusera destul, adica prin vara, le-am tuns vreo 10 si 15 cm iar butasii i-am plantat prin ghivece, jardiniere si pe langa alte flori. Culmea e ca s-au prins toate. Si mai culmea e ca au si imbobocit.

Trebuia sa le tund de mai multe ori sa se indeseasca, sa faca tufa, dar, nah, cand am vrut sa le mai tund inca o data am observat punctisoarele alea albe, boboceii. Dar stiu cum voi face la anul, daca mai traim.

Cand am butasit ramurelele de 10 sau 15 cm, le-am implantat in pamant umed, nu foarte ud ca sa nu se putrezeasca tijele din pamant. Apoi nu le udam, desi parea uscat pamantul lor am stiut ca nu trebuie apa multa la butasire. Cam la o saptamana mai puneam apa la ele, caci era vara calduroasa, le tineam la umbra si asa nu s-a uscat niciuna.  Si asa s-au prins toate ramurelele.

DSCN6539 DSCN6535 DSCN6542

Cea galbena, crizantema galbena cu miezul ruginiu este noua la noi. Ador culoarea asta. De fapt eu sunt floarea soarelui, ma intorc dupa soare si absenta lui de pe cer ma infrigureaza.

17 Responses to Galbenul de toamnă este special

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.