Și totuși, roșiile mele sunt multe și minunate

DSCN5446A fost mana multa si continuu timp de-o luna. Am curatit fiecare frunza innegrita, fiecare tulpina, fie ca avea fructe multe ori flori, a fost scoasa afara daca era innegrita. Randul acesta a fost decapitat; toate varfurile au fost afectate si le-am scos, de aia sunt mai scunde. Dar au rosii pana sus si par sanatoase. Am cules deja trei galeti de 10 l si o ladita. Cam 25 de kg pana acum si nici nu se vede, maine trebuie sa culeg iar.DSCN5448

E bine. Ploaia asta a facut minuni, iar de cand nu mai ploua le ud eu. Adica ud tot, ca si ardeii trebuie sa se ingrasa. Ploaia este solutia. Apa este cheia. Dar nu asa, udare la suprafata, nuuu, tii langa fir mult timp, un minut, furtunul si daca pamantul este batatorit si apa nu mai intra, asta nu inseamna ca apa ajuns la radadinile principale, nu. Ca sa intre apa la radacini ar trebui ca rosiile sa fie mulcite caci atunci nu se batatoresste pamantul si nu balteste apa.

Cat despre ferfeni/craite, abia acum s-au facut, in unele  locuri, tufe.

DSCN5452 DSCN5438 DSCN5440

Iar condurii doamnei s-au urcat pe araci, au intrat printre firele de rosii pana la jumatatea inaltimii, eu le-am jumulit tot timpul ca nu mai aveam loc de ele, acum calc pe ele printre randurile de rosii. Sunt bune ca acopera rosiile inca necoapte si le fereste de radiatiile care le-ar pata.

7 Responses to Și totuși, roșiile mele sunt multe și minunate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.