Amestecate

Data fiind temperatura pana in 15 grade C, inflorirea craciunelului astuia si a altora din alte locuri depozitate s-a amanat, a stagnat cu bobocii multa vreme si doar in martie s-a infrumusetat asa

DSCN3162Dar are ghinion, nu o prea vede nimeni caci intru la ea doar sa inchid si sa deschid geamul si , cateodata, noaptea cand imi a mintesc c-a zis la meteo ca vor fi temperaturi sub zero. De aia s-a si suparat si – si ofileste repede florile, desi ar putea sa se uite’n oglinda si sa constate ca nu-i singura.

Tocmai ma gandeam c-ar fi cazul sa ciupesc la varfuri avocazii ca sa nu creasca pana la cer, sa se ramifice, dar mi-a fost cumva sa fac asta, am amanat dar m-amDSCN3172 gandit incontinuu si poate le-am transmis vreun mesaj, caci, iacata, ei se ramifica de la sine. Bravo lor!

Vin si eu cu umplutura desi stiu ca abia asteptati sa ies cu rasaduri, dar nah, anul asta, prima serie care era semanata in cresterea Lunii, a dat rateu la ardei, iar urmatoarea serie  de seminte  semanate in scaderea Lunii, au iesit fain-frumos.

Si, fiindca sunt onesta si corecta vreau sa dezmint niste afirmatii de-ale mele: prima asta cu semanatul in cresterea Lunii, care este un mit demolat chiar de mine si a doua, oparitul pamantului la rasadul de petunii. Ei, bine, cred ca daca nu-l opaream nu mai aveam plantute acum. In acelasi pamant neoparit am DSCN3169semanat altele si cam peste tot am avut caderea plantutelor, la rosii, in special, la salata, varza chinezeasca si rucola, la greu. Iar petuniile sunt ok. deci, imi cer scuze de la cei care-au dat aceasta metoda ca fiind viabila, iata ca da.

Totusi, cred ca depinde si de seminte, am avut niste seminte trimise de la Sanpetru si au germinat suta la suta, iar de caderea plantutelor sper sa le fereasca, dar si cenusa.

DSCN3174DSCN3167Astea au fost semanate de curand, nu ca cele din prima serie , in 10 februarie, asa ca acelea musai sa le repic ca-s mari de tot, iar condurasii vor afara, vor caldura si lumina deDSCN3177 primavara.

DSCN3168Si afara este frig noaptea, este innorat ziua, este vant tot timpul si mai clocim un pic.

19 Responses to Amestecate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.