Era o ciorna, nu mai stiu de cand si de unde am copiat (sa ma scuze autorul) , insa, azi vestile trebuie sa fie bune. Si ce veste mai buna am primi decat aceasta, sa invatam sa ne „oblojim” singuri ranile. Cu plante pe care sa le avem la indemana, in ghivece, in curte ori in gradina.
Eu am din toate astea doar aloe vero, galbenele, menta si salvia am semanat anul asta, a rasarit, e tare curioasa cum cresc primele frunze asa in despicatura si-s lungi ca toate rasadurile mele de anul acesta, cu o primavara neprietenoasa, cu zile mai mult noroase, cu frig si zapada care ameninta sa mai vina. Brusture gasim prin apropiere, musetel, insa, nu. Echinaceea, putem cumpara seminte, celelalte nu stiu de unde sa le luam.
„Ai vrea sa ai propria farmacie? Cel mai bun mod de a folosi spatiul in plus pe care il ai acasa este sa iti amenajezi o gradina unde sa plantezi plante medicinale. Chiar daca locuiesti intr-un apartament, poti sa construiesti o mini gradina langa fereastra pe care sa o umpli cu plante medicinale. Inainte de a dezvalui lista cu cele mai bune 10 plante medicinale, pe care sa le cresti in gradina proprie, iata niste sfaturi despre cum sa incepi. In primul rand, verifica zona unde planuiesti sa iti aranjezi gradina cu plante medicinale. O sa ai o mini-gradina sau ti-ar place sa-ti transformi peluza intr-o resursa viitoare de plante medicinale pe care sa o poti numi cu mandrie propria ta farmacie din curte? Dupa ce analizezi spatiul in plus de care dispui, ia in considerare si alti factori ca lumina solara, apa, tipul solului, tipul recipientului si momentul din an cand plantele medicinale se simt cel mai bine. Prin luarea in considerare a acestor factori, poti sa stai linistit ca plantele tale medicinale vor prospera in micuta gradina pe care le-ai amenajat-o. 10 plante medicinale pentru gradina ta: Acum ca ti-ai facut o idee despre lucrurile de baza, care sunt mai exact cele mai utile plante medicinale pe care le poti creste in propria ta gradina amenajata? Arunca-ti privirea pe lista de mai jos:
1. Aloe Vera Daca exista o planta medicinala care sa aiba 101 intrebuintari, aceea este aloe vera. Sa spunem ca tu sau copilul tau mic aveti o arsura minora. Poti folosi partea de jos a tulpinii ca un calmant, prin frecarea capatului ei de zona arsa. In afara de taieturi si rani minore, aloe vera este foarte buna pentru arsuri, eczeme si pentru micsorarea inflamatiilor. Aloe Vera Stiati ca aceasta planta medicinala poate fi chiar inghitita? Poti sa bei suc de aloe vera pentru a trata afectiuni digestive, ulcere gastrice, constipatie cronica sau lipsa apetitului. Aceasta planta medicinala creste bine la soare, deci este mai potrivita pentru gradinile in aer liber.
2. Brusturele cu scaieti In medicina traditionala, brusturele cu scaieti este folosit ca agent purificator pentru sange, diuretic sau pentru a produce transpiratie.In afara de aspectul medicinal, aceasta planta are si valoare estetica datorita florilor mov-verzui cu tepi, care arata superb in orice gradina. Daca doresti sa adaugi aceasta planta in gradina ta, ea poate creste si fara umbra. Asigura-te ca solul este tot timpul umed, pentru ca planta sa se dezvolte corespunzator. Planta este utila si pentru iritatii, basici, vanatai, arsuri, acnee si muscaturi.
3. Galbenele Vestea buna legata galbenele este aceea ca se poate dezvolta in orice tip de sol. Aduce un plus la aspectul estetic datorita culorii sale portocaliu aprins. La ce sunt bune galbenelele ? Poate fi folosita la vindecarea muscaturilor, intepaturilor, entorse, inflamatii la ochi, rani si chiar varice. Consumata, planta este utila in tratarea infectiilor cronice sau a febrei.
4. Musetel Aceasta planta poate ajuta la tratarea a peste 100 de afectiuni si probleme, incluzand aici raceala, probleme digestive, diaree , eczeme, probleme gastrointestinale, dureri de dinti, dureri de urechi, dureri la umar sau rani mici. Musetelul raspandeste un miros placut, de fruct.
5. Echinacea Aceasta planta minunat colorata esta considerata a fi una dintre cele mai importante ierburi medicinale din lume. Planta este erbacee si are mai multe specii. Echinacea este o planta utila datorita gamei largi de afectiuni la care se poate folosi, incluzand aici umflaturi, rani, alergii, muscaturi de insecte, intepaturi sau muscaturi de sarpe. Aceasta planta medicinala poate indeparta alergiile prin intarirea sistemului imunitar.
6. Ghintura galbena Aceasta planta medicinala provine din zona muntilor din sudul si centrul Europei. Este amara la gust si se foloseste in medicina traditionala, principala ei functie este tratamentul problemelor digestive. Aceasta planta ajuta si la atenuarea epuizarii datorate bolilor cronice, stimuleaza vezica biliara si ficatul, intarind in acelasi timp organismul.
7. Frunze de arbore de ceai Uita-te atent pe prospectul unui medicament pentru care nu ai nevoie de reteta, sau pe prospectul unui produs de infrumusetare si vei gasi acolo uleiul de arbore de ceai, printre ingredientele principale. Acest fapt arata cat de folositoare este aceasta planta din punct de vedere medical. Uleiul de arbore de ceai se face din frunzele si ramurile plantei. Se foloseste in multe situatii ca de exemplu pentru tratamentul acneei, infectiilor vaginale, ciupercii piciorului, muscaturilor de insecte, umflaturilor reci, arsurilor minore si sindromului oboselii.
8. Menta Probabil ca nu exista o planta care sa miroasa mai bine in gradina ta, decat menta. Este considerata a fi cel mai vechi leac al omenirii, fiind folosit de oameni inca din antichitate pentru tratamentul multor afectiuni. Ceea ce face din menta o planta esentiala pentru gradina ta cu plante medicinale este faptul ca are un continut bogat in vitaminele A si C, mangan, si ajuta la ameliorarea unor probleme ca sindromul intestinului iritat, dureri de stomac, febra, balonare si colon spasmatic. Menta
9. Ginseng Ginseng-ul este una din cele mai populare ierburi medicinale din tarile estice. Este foarte bun pentru ca ajuta la mentinerea sanatatii generale in loc sa fie bun doar la o afectiune anume. Radacina ginseng-ului este folositoare la relaxarea sistemului nervos [beneficiile ginseng-ului]. Ajuta de asemenea la reducerea nivelului colesterolului, imbunatateste sistemul imunitar si rezistenta fizica si ajuta la tratarea lipsei poftei de mancare sau a problemelor de somn.
10. Salvia Este folosita atat la gatit, cat si ca planta medicinala. Este foarte buna in cazul muscaturilor de insecte, infectiilor pielii, infectiilor gingiei sau infectiilor cavitatii bucale. Poate de asemenea sa fie folosita pentru tratamentul indigestiei, starilor de balonare, depresiei si chiar a problemelor cauzate de menopauza. Cuvantul latinesc din care se trage cuvantul salvie inseamna ,, a vindeca”, ceea ce reprezinta o descriere corecta, datorita multitudinii de probleme care pot fi tratate folosind aceasta planta medicinala. salvie Acestea sunt doar cateva din cele mai bune plante medicinale, pe care le poti planta in gradina ta. In afara faptului ca iti ofera acea senzatie de ,,verdeata”, aceste plante medicinale pot fi folosite in multe feluri, pentru a trata problemele care te supara. Ingrijirea lor merita cu prisosinta efortul.”
9 Responses to 10 plante medicinale deosebite