Însămânțăm ardeii deja?

Este prima data cand cumpar seminte de ardei. Pana acum, asa cum aveam pentru rosii, aveam si seminte de ardei de – ai mei, colectionati de prin fructele frumoase care mi-au cazut in maini. S-a dovedit ca nu mai pot continua asa, deci, am cumparat de la kaufland si am primit doua  feluri de la banca de gene.

Nu le voi mai dezinfecta, sunt curate, sper, vor incolti toate, sper si voi tine seama de indicatiile de pe plic, asa ca la fierberea pastelor cu minutele.

Am gasit pe un soi specificatia ca, daca vrem fructe mari, dupa prima floare se taie varful plantei. Asta aud pentru prima oara, auzisem ca se copilesc ca sa faca fructe mari (insa putine pe fir), dar ca se „carnesc” ardeii de la prima floare acum am citit prima data si voi incerca la unele dintre ele, la altele , nu. Sa vedem diferenta. Acesta este soiul de care zic.

Pe plic zice asa: ” soi semi-precoce, fructe f. mari care ating 15 cm lungime si 11 cm latime, avand 3 sau 4 lobi mai mult sau mai putin marcati. pulpa groasa, gust dulce, 1g – 150 seminte. se seamana in rasadnite calde din februarie pana in aprilie, se repica martie-mai, se planteaza in aprilie – iunie in expozitii insorite la distanta de 50-60 cm intre plante. nu se lasa decat un umar de 15 fructe aproximativ pe o  planta. iubeste solul bogat, germineaza in 8-10 zile. prefera soluri usoare, nisipo-lutoase, ph=6,8. se recolteaza incepand cu luna iunie si pana in octombrie. pentru a obtine fructe mari, taiati tija principala deasupra primei flori”.

Celelalte soiuri sunt in poza de mai jos.

Am primit si  doua soiri, unul de ardei gras si altul de ardei iuti, de la banca de gene din Suceava. Multumesc frumos, sper sa fiu bucuroasa cu plantele rezultate, printre care si vinete si fasole si rosii (soiuri ca ale mele, inima de bou, galbene si cherry ). Nu am o mare tragere de inima dar stiu ca pofta vine mancand si dupa atata amar de ani de cand fac asta si in conditiile de acum, entuziasmul este pe drum. Astea sunt de la banca de gene (pentru Ilincaotgramesti )

Am cumparat si pamantul, mai trebuie sa pregatesc ghivecele (voi semana fiecare soi in cate o cutie de inghetata) sa le umplu cu pamant la caldura, sa-l ud cu zeama de foi de ceapa, imbogatit cu praf de coji de oua si abia apoi o sa seman.

Soiurile sunt urmatoarele: ardei lung Cosmin, ardei gras de la Starsem 3 plicuri cu poze diferite pe plic, ardei poivron Marconi Rosso, ardei gras poivron Doux d’Espagne,  ardei lung Mircea, ardei iute Cayenne, ardei gras rosu de la Bilca-Suceava, ardei iute de la Gornet- Prahova si vinete Apostolache din Prahova.

28 Responses to Însămânțăm ardeii deja?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.