Lămâiul meu cu frunze ferfeniță de la grindina de anul trecut

Macar nu mai are paduchi si asta dupa lungi tratamente cu stropiri si spalari cu apa cu sapun si alte insecticide. Dar nu are multe frunze si astea pe care le are sunt franjuri. Domnul gradinar de la plantmania.ro mi-a spus ca sunt soiuri bogate in frunze si soiuri cu frunze mai putine si al meu asa este. Bine ca are fructe.

Acum infloreste si eu fac polenizare cu degetul aratator, trec varful degetului pe limba si apoi ating staminele si pistilul din floare. Oricum, staminele sunt foarte apropiate de pistil si cred ca se polenizeaza si fara metoda mea, caci in casa nu am , iarna, insecte care sa faca asta.

Lamaile mele au alt gust decat cele de cumparat, sunt dulci, nu sunt acre de te strambi si pot fi mancate direct, felie cu felie.

Lamaile cresc mai mult in perioada de coacere, dar unele au forma de mar perfect rotund , iar altele sunt lunguiete. Zilele astea voi culege pe cea mai coapta dintre ele, cea care se desprinde aproape singura, caci, desi galbene, cand vrei sa le iei jos intampini rezistenta, asa ca pe acele nu le culeg.

Are asa: o generatie coapta din toamna, era una galbena de cand l-am adus in casa, a doua generatie s-au ingalbenit acum de doua saptamani, a treia generatie sunt verzi si mai cat un mar, a patra generatie sunt mici cat o nuca mare si ultima generatie sunt florile de acum.

Il ingrijesc udandu-l cam o data la 4 sau 5 zile, la doua saptamani ii pun in apa si ingrasamant special pentru citrice si ii smulg florile care rasar, adica regina noptii si petuniile. El sta la (15-18) grade C si lumina cam putina caci nu prea avem zile insorite, iarna.

Vara ii dam ingrasamant natural si sta in curte sub mar, avand destul soare. In prima poza se vede si ghiveciul, nu este prea mare, ii place sa-i fie radacinile inghesuite (si asta mi-a confirmat domnul gradinar ).

21 Responses to Lămâiul meu cu frunze ferfeniță de la grindina de anul trecut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.