Vremea inmultirii muscatelor curgatoare. Cam acum o saptamana sotul meu – caci el este mesterul in problema asta – a adus acasa varfuri care-au fost tunse la muscatele de la serviciul lui si-a pregatit ghivecele cu pamant umed si le-a sadit.Asa am avut muscate curgatoare minunate si multe pe care le-am pierdut cand n-am stiut sa le trec iarna. Apoi am mai repetat figura si toamna trecuta si uite ce muscate minunate avem, in balcon, deocamdata.
Daca nu vor face toti puii radacini vom vedea. Nu trebuie multa umezeala, temperatura sa nu depaseasca 10 grade C si lumina sa fie asa cum este iarna intr-un loc cu fereastra dubla (de patru canaturi), deci la lumina ziua. Si mai e ceva: sa ai mana buna. Eu chiar cred in asta, la muscate eu nu am mana buna (la inmultit prin butasire). Nha’ ca mi-a venit termenul butasire, asta am facut cu muscatele, le-am butasit.
Am folosit pamant de gradina. Poate era bine sa fie amestecat cu nisip. Cred ca e bine si in pamant de cumparat, doar sa nu fie f umed. Daca pamantul contine multa apa va putrezi partea din pamant a butasului.
Sotul meu a lasat si florile pe care le aveau butasii, desi se pot si rupe inainte. Sa fie intr-un ceas bun! Incercati si voi. Vara sunt minunate. Uitati-va la frunzele lor, astea ale noastre sunt un soi de muscate curgatoare ale caror flori seamana mult cu cele ale muscatelor obisnuite. Mai este un soi de muscate curgatoare pe care le v ad eu prin balcoane si care au flori de jur imprejur acoperind ghiveciul. Acelea au altfel de flori (ca forma) si eu nu am avut niciodata din acelea, insa la anul o sa-mi cumpar gata in florite.
Pingback: Butașii de mușcate curgătoareElisa – gradina mea de vis