Erata

Ma trezesc azi dimineata, dupa ce m-a killerit un tantar toata noaptea, adica si la 3 si la 4 si de o saptamana incoace in fiecare dimineata ma trezeste la 7;30 de parca ar trebui sa ma duc la servici  si ce credeti ca-mi era in minte la trezire? Nu, nu o injuratura pentru tiantarello, nu, pentru el am inceput sa fac mare curatenie in dormitor, l-am gasit, citea o carte de  la capul patului si cand sa-l prind se asezase pe perete. O, zic, al meu esti si poc cu palma pe perete , insa,  cum el era mai iute de…aripi decat eu de palma,  mi-a disparut din vedere. Atat am vazut ca era unul mare si negru, probabil ca i se inchegase sangele ce mi l-a supt mie. Mda, asa ca acum fac o pauza de curatenie tantareasca si ma grabesc sa corectez o mare si inadmisibila greseala ce-am facut-o in lectiile mele de fizica. Da, cu asta m-am trezit in minte, abia acum dupa o saptamana mi-a cazut fisa. Vedeti? La scoala daca ziceam ceva gresit (de exemplu m-am trezit ca zic Celzius, mereu Celzius si deodata un elev, unul preferat de mine ca era destept,  ma intreaba frumos ca de ce zic Celzius si eu, imediat i-am multumit ca m-a corectat si de atunci Celsius era in gura mea tot timpul).

Alfa , beta ,  gama, delta ,  epsilon….miu, niu,  ro, pi, psi, csi,  omega si toate celelalte litere din alfabetul grecesc sunt folosite ca simboluri pentru  marimi fizice. Despre asta este vorba. Eu nu am pe tastatura caractere grecesti si am scris ” ca nu am caractere latine”  :((((((((

A, stiu, are o explicatie, de  ieri am inceput sa inghit calciu -magneziu- zinc dar si maxiven pentru ochi, asa ca d’aia…efectul imediat al pastilelor. Glumesc.

Da , puteati si voi sa ma corectati aici, Doamnee, eu nu-s un profesor tipic, sunt atat de atipica incat nu ma supar la corectare, ba din contra,  fiindca sa persisti in greseala este cumplit si penibil totodata.

12 Responses to Erata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.