Răsaduri de legume şi flori

In ultimile zile caldura de afara, soarele si nevoia de miscare m-au chemat afara. Dar si treaba  din curte si din gradina este destula in aceasta perioada. Si am vrut sa cumpar seminte de mazare,  desi,  am din cultura de anul trecut un sac de mazare, am desfacut-o, nu erau gargarite si , poate, ar fi fost buna. Insa, fiindca de doi ani incoace, cand dau pastaiile la mazare,  apare o boala care compromite pastaia  am decis sa nu folosesc seminte din cultura mea ci de cumparat care  sper ca sunt tratate.

Voi imprastia gunoiul pe parcela proaspat sapata cu harletul, destul de adanc  si apoi o sa seman mazarea  in doua randuri, ca sa-si tina umezeala la radacina. Mazarea are nevoie multa umezeala de la  inceput si  pana la sfarsit, altfel va face pastai mici si cu boabe putine.

Sotul meu a sapat , tot cu harletul, parcela pe care voi planta arpagicul,  iar ceapa crescuta o voi planta prin stratul de salata de astatoamna care nu este prea deasa .

Capsunii imi cer, urgent, o lucrare grea tare pentru mine, curatirea de frunzele uscate, lucrare care daca nu se poate cu mana goala o sa folosesc foarfecele de vie sa tai mai multe  frunze  deodata. Dupa aceea , daca nu ploua, va trebui sa-i ud cu furtunul fiindca trebuie sa creasca verdele, mult inainte de a-i scoate si a-i separa in fire. Deci, am multa treaba.

Despre fragi, ce sa spun, ei parca au disparut insa eu stiu ca au radacini adanci si dupa ce ploua o sa creasca si sa se indese .

Si, iata cum arata capsunii inainte de a  incepe sa  lucrez la ei. Unii dintre detinatorii de capsuni nu fac nimic primavara ci pur si simplu asteapta sa le dea ei fructele acelea minunate. Ma rog, fara truda nu vom obtine decat accidental recolte bune.

Ei, da, acum cateva zile am cules prima recolta de anul acesta sau ultima de anul trecut, varza de Bruxelles. Am si mancat-o  si era foarte buna. Drept pentru care azi am cumparat un plic cu seminte si am semanat, nu ma las fara verzisoarele astea minunat de hranitoare.

In primele doua poze se vad si fragii, adica nu se vad. Acum, dupa ce v-am aratat , sper sa nu ma mai presati cu capsunii si fragii, sper sa va dati seama ca nu am,  inca, ce scoate din pamant. Ii lasam sa creasca, asteptam, eu muncesc la ei sa-i curat de uscaturi si dupa  udarea de maine dimineata, peste cateva zile vor prinde viata.

Dar pana atunci sa ne delectam cu frumoasele branduse (cele de anul trecut din ghivece, acum sunt in gradinuta ), cu primele primule si cu floarea albastra pe nume CELLA.

Iar in casa a inflorit Regina Noptii, se coc alte lamai,  cresc rasaduri si se aduna cutii de carton pentru colete.

BU- SU- IOC !

10 Responses to Răsaduri de legume şi flori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.