Repicat răsad de roşii

In postarea de ieri, Rasad de  rosii,  am aratat cum se face aceasta lucrare. Acum vin doar cu poze( daca aveam trei maini era si mai bine ). In ordine cronologica.

Dupa ce am presat pe radacina, cu degetul, ca sa nu ramana acolo o punga de aer, se lasa asa,  gropita aceea formata,  fiindca acolo vom  pune putina apa atunci cand este nevoie si dupa o saptamana se ia pixul si se scurma pamantul de jur imprejurul  plantei pentru ca radacinile sa creasca frumos.

O planta reusita este aceea care are radacini frumoase. Preocuparea noastra acum este sa asiguram sa creasca frumos si puternice radacinile.

Imediat dupa repicare se feresc plantele de soare direct pe ele doua zile pana se vor prinde si apoi le asezam si la soare.

Rasadul trebuie aerisit, ziua cand este cald se lasa fereastra deschisa tot timpul. Iar caloriferul se inchide si ziua si noaptea.

Plantele care au ramas (dupa calculele mele) le-am replantat,  adica repicat inapoi in rasadnita.Repicatul este important pentru ca rosiile formeaza radacini din si pe tulpini si cu cat este mai mult in pamant cu atat va forma mai multe si ramificate radacini. De aceea si cand se planteaza in gradina se introduc in pamant cat este posibil. Asa planta nu sufera de seceta, radacinile  ei fiind adanci.

Ca sa vedeti diferenta intre a repica rasadul si a-l  lasa asa cum a crescut el am  poza urmatoare:

In partea stranga sunt rosiile repicate si in dreapta, acele lungi, sunt inainte de repicat.

Astea sunt, deocamdata,  rosiile repicate  

Dupa ce se vor prinde, adica dupa doua zile,  le voi scoate, ziua,  in balconul inchis cu sticla,  fiindca acolo este lumina multa dimineata si soare si caldura si urmaresc sa completez apa daca este nevoie.

Observatie: varzoasele nu se repica deoarece vor face flori , fiind plante bienale.

 

 

28 Responses to Repicat răsad de roşii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.