Turnul clopotelor din Perth

Opened in 2000 as Western Australia’s Millennium project,this dynamic landmark has delighted nearly 1 million local,interstate an international visitors.

Located in the heart of vibrant Barrock Square,the Bell Tower is a blend of rich 14th Century history and contemporary Australian architecture,with the tower offering stunning panoramic views of the city and the Swan River.

Take part in living history at one of the world’s largest musical instruments.

The Bells hail from one of London’s most famous churches,St Martin-in -the-Fields in Trafalgar Square.

Turnul clopotelor este spectaculos pe dinafara si interesant pe dinauntru.La etajul 3,parca este sala de seminar pentru vizitatori.Cum am ajuns la acest etaj o doamna ne-a invitat inauntru pentru a participa la experienta demonstrativa a tragerii clopotelor astfel ca sunetele sa formeze o melodie.Ne-a intrebat daca stim de ce sta clopotul in sus,fireste ca nimeni nu a stiut,asa ca ea a explicat cum se opreste clopotul in pozitia nefireasca,cu limba in sus.La iesire am primit un certificat  care certifica,de catre capitanul turnului ,ca am tras acolo clopotele la Bell Tower.Il am in mana in una din poze.

Nu-i usor sa tragi clopotele si mai ales daca nu tragi pana la capat,sau tragi  mai mult,sunetul nu se aude.

Apoi am urcat sa le vedem de la etajul la care sunt instalate si apoi am privit panorama orasului,centrului orasului Perth ,de la etajul 6 .In tot timpul asta copilul nostru dormea in rucsac.De fapt ea doarme pe zgomote si nu poate dormi pe liniste.Cand vecinul a tuns gazonul erau 1000 de decibeli,cum s-a oprit motorul cum a deschis ochii.

Apoi am coborat,am vazut ceasul  solar   care arata ora Perthului si ora  de la Amsterdam,pe doua arce succesive

am pozat imprejurimile si am plecat in centru,pe strazile din CBD. Franta de oboseala m-am asezat pe prima banca pe care am vazut-o

Astea s-au intamplat Duminica trecuta,in 31 octombrie,iar azi,7 Noiembrie, am fost la shopping, tot pe acolo si in alte locuri. Cred ca va dati seama ca-s din nou franta.

21 Responses to Turnul clopotelor din Perth

  1. Pingback: Anghelofanie | Ioan Usca

  2. Pingback: La multi ani! de Sf. Mihail şi Gavril « Supravietuitor's Blog

  3. Pingback: Desenul | Gabriela Savitsky

  4. Pingback: In mainile lui Basescu deci fara nici o speranta « Hai ca se poate!

  5. Pingback: Bonuri compensatorii in loc de salarii taiate « Dum spiro, spero

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.