Duminica la plimbare

Azi este Miercuri.Mereu o  intreb pe nora mea ce zi este azi,nu le mai tin socoteala,trec zilele atat de repede incat uite,de Duminica am vrut sa postez despre plimbarea noastra prin Kings Park si centrul,CBD-ul orasului,prin Bell Tower si cum am tras noi clopotele (dar despre asta alta postare) si ne-am filmat si a mica dormea in ruxacul tatalui ei fara probleme.

Ceea ce o sa vedeti in poze nu o sa va lase cu gura cascata,nici nu intentionez asta,nu are cum, fiindca aici suntem,totusi,in desert,nisip, pietris si specii de vegetatie rezistente la seceta,care acum au inflorit multicolor.Deci,curiozitatea este nu ca-i verde ci cum de este verde cand de doua luni aproape a plouat de 3 ori,noaptea si vantul bate  incontinuu.Si dimineata cand m-am dus in curte sa vad baltile(ca pe la noi) gazonul era, pe margini ,uscat ,nu ziceai ca a plouat,desi, pe acoperis, rapaia de ziceai ca-i sfarsitul lumii.Ma rog,astea-s curiozitatile.

Perth este un oras de 1,6 milioane de locuitori,cu un aspect futurist si un stil de viata mediteranean,asezat pe malul raului Swan.

Perth a fost infiintat de capitanul James Stirling la 12 aucust 1829,sub numele de Swan River Settlement.In 1856 a fost declarat oras.

Descoperirea zacamintelor de aur, la sfarsitul secolului al XIX-lea , a provocat o crestere demografica de 700 de procente si un boom in industria constructiilor.

In zilele de inceput ale orasului Perth,abruptul Munte Eliza era considerat o bariera a progresului,iar orasul s-a dezvoltat in jurul lui.Ca urmare a acestui fapt,Perth are acum,in partea vestica,un minunat parc de 1000 de hectare,Kings Park,unul dintre punctele de actractie cele mai spectaculoase de aici.

Aflata in interiorul parcului,pe cele 16 hectare ale Gradinii Botanice cresc peste 2500 de specii de plante din Western Australia .

(click pentru marire)

22 Responses to Duminica la plimbare

  1. Pingback: Pleaca UDMR-ul de la guvernare? « Dum spiro, spero

  2. Pingback: Fapta bună | Ioan Usca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.