Una caldă alta rece

Zilele trecute povesteam ce atentie deosebita si…normala ne-a fost data la magazinele de imbracaminte unde doamnele  vanzatoare desfaceau fiecare lucru sa-l vedem si probam,chiar daca am plecat, mai apoi,  fara sa cumparam,din nepotrivire de…masuri.Am trecut vis a vis unde am gasit si  luat chiar mai multe decat ne-am propus.Vanzatoarea ,draguta tare,cica,uitati avem si capotele,avem si bluzite de-astea si-mi aduse si scoase o  gramada,despaturindu-le.Trebuie sa trec si sa le  laud,fara nici un interes,doar asa fiindca merita.

Azi,intram la Flanco,nu prima oara,tot in recunoastere.Magazinul  plin de….vanzatori,niciun client,sunt inalta si vedeam peste suporturile de marfa pana-n fundul….nu,nu al   vanzatoarei,incaperii.

Ne postam noi la raionul cu aparate digitale de  fotografiat,ne uitam,insa vedeam acelasi lucru ca si randul trecut.Ma uit eu inapoi,taxtatoarea la povesti cu un  tip  facandu-i ochi …verzi, bruneta,  tipului,eu incremenesc in pozitia de casca gura la ei doar doar ma intreaba ce vreau.Nimic.Se uita la mine  sau prin mine.Intorc capul  inapoi spre raft,dincolo de raft vanzatoarea mica si tinerica vorbeste la telefon.Nu,nu o deranjez,ma uit  mai departe la camere foto.Trec minutele’n zbor,chiar sunt curioasa,nu,nu ce aparat o sa cumpar ci cand ne va intreba cineva de vrem ceva.Slabe sperante.

Din partea dreapta vine un angajat catre raionul  meu,la  telefonista vorbareata,comunica ei ceva,ii las, dupa care ma dau tare la ei.

Helloooo,in magazinul asta vinde cineva????De ce nu scrieti pe usa ca azi nu vindeti sa nu mai intram caci poate avem alta treaba si va deranjam.Chiar is curioasa cum va luati salariile,nu dupa  vanzari?

M-au lasat sa zic toate astea,nu m-a intrerupt nimeni,peste tejghelele  de marfuri se iteau capetele celorlalti vanzatori.Zic:

Vad ca in magazin sunt numai vanzatori,noi suntem singurii care am putea cumpara ceva dar nu va intereseaza.

Culmea,nu m-a dat afara.Fata cu telefonul,care randul trecut habar n-avea sa manevreze aparatul,sau sa-mi explice ceva vine la mine,in sfarsit,cred ca m-a recunoscut si ma intreaba ce doresc.

Iau aparatul si zic:

Pot sa stau undeva jos(erau destule scaune pe acolo ,libere).Ma  asez si incep sa butonez la aparat,sa-i vad putinta,dar nu are card de  memorie,deci nu pot vedea pozele pe care le fac  astfel ca sa vad culorile.Cumpar un card,mi-l  introduce si nah…acolo fiind doar rosu si albastru,ca steaua si numai  forme   geometrice nu m-am putut pronunta.

Fata de la casa vazand ca plec de la tejghea pe scaun cu un obiect in mana,cica…dati-mi un buletin.

Mai,ai  dracu’istia-s de  la steaua sau de la dinamo? Ma ia cu buletinul sa ma impresioneze,ca pe infractor.

Si uite-asa noi doi in tot  magazinul ne-am distrat de minune  (a se citi enervat) fiind singurii clienti ai unui magazin enorm de mare cu multi vanzatori care-si foloseau timpul la te miri ce numai cu  clientii nu .

Il cumparati,intreaba fata?

Nu,daca nu aveti nici manual si nici macar prospect la el  trebuie sa ma informez pe net mai intai .

Asta-i. Si la ei ii mai ieftin cu 50 de  lei.

18 Responses to Una caldă alta rece

  1. Pingback: Gerbrand van den Eeckhout (19 august 1621-22 octombrie 1674), pictor olandez « my heart to your heart

  2. Pingback: Gustave Caillebotte (19 august 1848 – 21 februarie 1894), pictor francez « my heart to your heart

  3. Pingback: Moscova avertizează cu masuri drastice de raspuns « Hai ca se poate!

  4. Pingback: Povestea poveştilor | Ioan Usca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.