Grădina mea la sfârşit de iulie

Azi a batut vantul si eu eram in gradina.Vedeam,legand varfurile rosiilor de araci, cum se misca aracii cu punct fix pe sol si cu amplitudine amre la varf.Hait,zic,astea se vor rupe si-mi vor strivi ardeii.Sa le  ancorez cu sarme.Si am tras de=a latul gradinii dintr-un gard in altul cate-o sarma de sprijin daca vreun arac se va rupe   de vant si greutatea fructelor de pe el.Caci sunt rosii mari si sus.

Acum mai ramane sa-mi amintesc cand trec pe carare sa ma aplec prin locurile respective,sarmele sunt albe deci sa speram ca nu ma decapitez in viteza.De fapt nu pot circula in viteza pe cararea asta din fundu’   gradinii spre usa si invers.

In a doua poza se  vede sarma.Dati click pe  poza caci  poate se mareste.

Si acum….ta-taaaaaa!!!! inima de  bou gigantice(vorba vine ca-s mai mici  decat ale  mele ) si galbene

Americanele de care se apropie ,ca dimensiune a patlagelelor, cele cherry si   padurea,caci sunt o  padure rosiile mele astea cherry la   margine si… astea de partea cealalta ardeiului sunt cele mari,galbene si gigantice.

Precizez ca gigant le  spun ca sa stim despre ce vorbesc nu ca ar fi cele mai mari.

Si acum ardeii   grasi caci cei iuti sunt atat de desi incat nu  pot sa-i pozez decat in strat,langa ceapa rosie,un pic mai incolo am semanat din cei cumparati iarna de la Plus si imi plac si rosiile  in forma de tata caprei iar busuiocul… printre ardei,insa am cules ca sa respire ardeii si l-am pus prin vaze am busuioc mov,roscat,alb si cu frunzele mici-mici,in prima poza .

Dar si capsunii sunt spornici rau de tot florile si  fructele  ies deasupra,limaxii nu-i mananca desi am tone de limaxi in gradina,cate unua,capsuna, care sta sub frunze se face mare-mare.

Si,in sfarsit,stratul de  ceapa si de  ardei iuti dincolo de capsuni,intre ele fiind carare,pe  pipaite cu talpa piciorului

Pentru cine aterizeaza in gradina mea prima data sa stie ca  pozele sunt realizate in amurg…in ceas de dor,la trezitul  stelelor ,p  eun lujer de ….,ma rog,pitulicea n-am vazut-o insa randunelele vin pe usa mea si-si lasa amprenta de fiecare data pe trepte.Ce triluri face una dintre ele …!!!Apoi apare si perechea.Sunt niste dulci cu barbiile rosii.

Cu siguranta  ca ploile  sunt de  vina pentru toate.

24 Responses to Grădina mea la sfârşit de iulie

  1. Pingback: “Explore the Carpathian garden” « Supravietuitor's Blog

  2. Pingback: Ziua Imnului National, 29 iulie « Supravietuitor's Blog

  3. Pingback: Ivan Aivazovsky (29 iulie 1817 – 5 mai 1900), pictor rus de origine armeana « my heart to your heart

  4. Pingback: Deci este mai bine sa practicam sexul in echipa « Hai ca se poate!

  5. Pingback: Inocentul – XVIII « Ioan Usca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.