Puzzle cu piese lipsă

Pe castravetii astia de vara,adica de salate,cu fructe mai lungi am sa-i orientez pe araci,in sus.Nu aveam alt loc pentru ei.

Fasolea oloaga creste repede.intre pomi.

Gradina mea alearga,face jogging,se grabeste fiindca mi-a simtit pulsul,stie ca in septembrie trebuie sa am si conservele terminate,i-am spus si vad ca ma asculta.

Era sa uit de mazare…

asta este cea de 2 metri(in final) caci a mea,cea dulce a rasarit rar aici in strat dar am semanat si pe langa garduri asa ca o sa fie destula mazare si anul acesta.

Si varza chinezeasca chiar am bibilit-o fiindca o manca puricii negrii,ca si pe ridichi insa le-am salvat pe toate,deocamdata

Locul gol asteapta piesele din urma ale puzzelului,adica ceapa rosie si ardeii,adica rasadurile

Ridichile le-am semanat cate-u bob la 10 cm si le-am udat,altfel nu cresteau.Au avut si purici dar am presarat cenusa pe frunze si zat de cafea in jur pentru limaxi.Asa si la varza.

Spanacii nu i-am mai pozat ca m-am saturat de mancare de spanac.Am doua parcele,una din toamna de unde culeg de zor si una mica semanata de curand si pe  care a rasarit deja.Cat priveste plantarea rosiilor mai am un singur rand de plantat ,acelea lungi si rosiile cherry(semanate mai tarziu).

Si acum,un mic secret la udat.Nu stropiti de sus pamantul fiindca se face pojghita si crapa,ci puneti gura furtunului,fara stropitoare,la radacinile plantelor.Asa va ramane pamantul afanat si nu trebuie mereu prasit si asa intra apa unde trebuie,adica la radacinile plantelor si nici buruiana nu creste.Se poate face treaba asta  si stand in picioare si tinand frutunul vertical,in cardere de la maini la sol,la baza plantei.Asta daca furtunul este flexibil. Vi-l dau gratis si pueti sa-l dati mai departe sau sa-l folositi…secretul  .

19 Responses to Puzzle cu piese lipsă

  1. Pingback: Sărăcia « my heart to your heart

  2. Pingback: Alegeri « Ioan Usca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.